Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 29.10.2021

Nuorten järjestämä You X -tapahtuma siirtyy verkkoon

Nuorten järjestämä uusi kaupunkitapahtuma You X oli määrä järjestää ensimmäistä kertaa Helsingin Suvilahdessa lauantaina 18.9.2021. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuma on päätetty siirtää verkkoon. Tapahtuman ohjelma striimataan kokonaisuudessaan Helsinki-kanavalla 18.9.

Helsingin kaupungin ja Flow Festivalin lokakuussa 2020 käynnistämä Helsinki Flow School –työpajakokonaisuus huipentuu 18.9. nuorten ideoimaan ja tuottamaan You X -tapahtumaan. Tapahtuma oli alun perin määrä järjestää Suvilahden Tiivistämöllä helmikuussa 2021, mutta koronarajoitusten vuoksi sitä on jouduttu toistuvasti siirtämään. Epävarman koronatilanteen vuoksi tapahtuma on päätetty siirtää verkkoon. Tapahtuman ohjelma striimataan Helsinki-kanavalla lauantaina 18.9. klo 16-21.

”You X by Helsinki Flow School on ollut unohtumaton ja ainutlaatuinen tilaisuus oppia tapahtumatuotannosta sekä julkisen että yksityisen puolen näkökulmista. Olemme saaneet oppia tekemällä, kokeilemalla ja ehdottamalla omia ideoita, jotka on otettu positiivisesti vastaan. On jännittävää nähdä, miten työmme huipentuu 18.9. järjestettävässä streamissa”, kertoo Helsinki Flow School –työpajakokonaisuuteen osallistunut ja You X -tapahtumaa tuottamassa ollut Hanna Einmann.

Tilaa uusille kyvyille

Tapahtuman takana olevat nuoret ovat luoneet tapahtumakonseptin, jossa keskipisteenä ovat isojen nimien sijaan nuoret tekijät taiteen eri aloilta. Mahdollisuus esiintyä tapahtumassa haluttiin antaa myös uusille nimille, jonka vuoksi esiintyjiä etsittiin avoimella DJ-kilpailulla sekä avoimella artistihaulla.

Tapahtumakokonaisuuden käynnisti toukokuussa järjestetty avoin DJ-kilpailu, jossa nuoria kykyjä rohkaistiin kilpailemaan esiintymispaikasta You X -päätapahtumassa. Kilpailun finalistit ottivat toisistaan mittaa You X Premiere –livestreamissa kesäkuussa ja voittajat Ipalipa ja Katvyl lunastivat paikkansa päätapahtumassa.

Uusia kykyjä ja tuoreita artistitulokkaita etsittiin myös avoimella artistihaulla, jossa halukkaat lähettivät demon ja esittelytekstin You X –tapahtuman ohjelmaryhmälle. Kahdestakymmenestä ehdokkaasta paikkansa tapahtuman ohjelmistossa lunastivat Aaromikael, Nea, LEEVIEEMELI ja Airi’s.

Tarkoin kuratoitu ohjelmakattaus nuorilta nuorille

Voittajat pääsevät osaksi tarkoin kuratoitua ohjelmakattausta, jossa yhdistyy musiikki, visuaalisuus ja esittävä taide. Illan ohjelmistossa nähdään pop-vaikutteita punkiin yhdistävä Block of Flats, tämän hetken kiinnostavimpiin artisteihin kuuluva F, suomenkielistä poppia esittävä musiikkikentän lupaus Kuumaa, uuden polven rap-sukupolvea ja amerikkalaista trap-soundia edustava NCO sekä brittirockista inspiraatiota ammentava kitarapop-yhtye Roan. DJ-kilpailun voittajien lisäksi levyjä pyörittävät illan aikana DJ’t Hilla Liila ja Orion. Tapahtumassa nähdään lisäksi sirkustaidetta heikunKEIKUN -kollektiivilta, drag-artisti Baby Barbianan näyttävä lavashow ja VJ Indigon visuaalinen taideteos. Tapahtuman juontaa muusikko ja tuottaja Johanna von Hertzen.

Lokakuussa 2020 yksi Suomen suurimmista festivaaleista, Flow Festival ja Suomen suurin työnantaja, Helsingin kaupunki perustivat 15–29-vuotiaille suunnatun Helsinki Flow School -työpajakokonaisuuden, jonka tavoitteena oli tuoda nuoret tapahtuma-alan tuotantopuolelle. Helsingin kaupungin ja Flow Festivalin mentorit antoivat nuorille työkalut ja välineet omien näkemystensä toteuttamiseksi. Yhteistyön kautta syntyi nuorten visioima tulvaisuuden tapahtuma – You X by Helsinki Flow School.

You X by Helsinki Flow School
La 18.9.2021 klo 16-21
helsinkikanava.fi

You X Facebook-tapahtuma
You X verkkosivut

Jaa


Yhteistyössä mm.