Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 29.10.2021

Oceanhoarselta sinkku The Damage – ”Livenä kone vaan käy yksinkertaisesti kovemmilla kierroksilla!”

Taustanauhoja kaihtavan helsinkiläisbändin debyyttilevy poikkeuksellisesti livelevy

Koronavirusrajoitukset laittoivat helsinkiläisen heavy metal -yhtye Oceanhoarsen alkukesän suunnitelmat kertaheitolla uusiksi, ja keikkaperuutuksien lisäksi myös alun perin maalis-huhtikuun vaihteeseen suunniteltu debyyttilevyn studiosessio jouduttiin perumaan. Yhtye ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan alkoi saman tien koostaa livealbumia aiemmin helmikuussa Marko Hietalan kanssa tehdyn Euroopan-kiertueen aikana äänitetyistä keikkanauhoista. Nyt tuolta levyltä on julkaistu dynaaminen kappale The Damage – joka tarjoillaankin siis suoraan energisenä liveversiona.

”Bändin ja yleisön energia kiertueella oli mieletöntä illasta toiseen ja uskon, että juuri tämä yhteinen fiilis on myös päätynyt levylle audion muotoon”, hehkuttaa laulaja Joonas Kosonen tuloksia.

Bändin sloganina toiminut lause ”Fuck Your Backing Tracks” pätee tälläkin kertaa, ja kaikki biisissä kuultavat sävelet ovat syntyneet miekkosten omista soittimista ja äänijänteistä ilman metronomien tai taustanauhojen apua.

”Pidin alun perinkin The Damagen vuoristoratamaisesta dramatiikasta sekä yllätyksellisyydestä. Amsterdamissa koettu hurmos yleisössä sekä myös lavalla sai minut vakuuttumaan paitsi kappaleesta itsestään myös meille sopivimmasta tavasta äänittää – livenä kone vaan käy yksinkertaisesti kovemmilla kierroksilla!”, rumpali Oskari Niemi toteaa.

Oceanhoarsen debyyttialbumi The Damage Is Done – LIVE! julkaistaan 5. kesäkuuta ja se sisältää viimesyksyisellä Voluntary Bends -EP:llä ja singleinä julkaistuja biisejä livevetoina – erillisiä basso- ja soolokitaranumeroita tietenkään unohtamatta. Albumin äänityksestä vastasi Nightwishin livemiksaajana mainetta niittänyt Kimmo Ahola ja miksauksesta mm. Marko Hietalan bändin kitaristina tutuksi tullut Tuomas Wäinölä.

Oceanhoarse on:
Joonas Kosonen – laulu
Ben Varon – kitara
Jyri Helko – basso
Oskari Niemi – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Jaa


Yhteistyössä mm.