Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.03.2021

Osmo Ikonen löysi luomisen ilon koronan tyhjennettyä keikkakalenteriin

Leikitään et rakkaus ei voi kuolla on Osmon uran kenties sykähdyttävin single

Osmo Ikonen on yksi maamme tunnetuimpia ja ahkerimmin töitä tekeviä muusikoita. Laulaja, lauluntekijä, muusikko ja tuottaja tunnetaan soolouransa lisäksi muun muassa SuomiLove-ohjelman solistina ja sovittajana sekä Sunrise Avenue -yhtyeen kosketinsoittajana. Ikosen alkuvuoden kalenteri oli täynnä keikkoja, tv-tuotantoja, sovittamisia, studiopäiviä ja bänditreenejä. Kevät ja kesä oli tarkoitus pyhittää Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueeseen, joka olisi huipentunut loppuunmyydylle Helsingin Olympiastadionille 15. elokuuta – toisin kuitenkin kävi.

Äkillinen kaiken seisahtuminen sai aikaan valtavan luomisvimman; yhtäkkiä Ikonen pystyi keskittymään täysin vain oman musiikin tekemiseen ja alkoi työstää ensimmäistä suomenkielistä albumiaan. Ensimmäinen maistiainen on tänään julkaistava, pysäyttävän kaunis single Leikitään et rakkaus ei voi kuolla.

Parisuhteen eron hetkistä kertovalla uudella singlellään Ikonen muistuttaa kauniisti ja toivoa luoden siitä, että eronkaan hetkellä rakkauskaan ei aina lopu. Ikosen rakkaus keikkailuun ei suinkaan koronan takia ole loppunut, mutta kalenterin tyhjeneminen sai hänet löytämään uudestaan rakkauden säveltämiseen ja omaan tekemiseen. Pitkään pöytälaatikossa lojunut teksti odottikin vain oikeaa hetkeä ja heräsi eloon Ikosen istahdettua sen ääreen kiireettömänä muutaman euron kirpputorikitaransa kanssa.

”Niin omituiselta kuin se kuulostaakin, lockdown oli parasta, mitä minulle on pitkään aikaan tapahtunut”, miettii Ikonen siitäkin huolimatta, että keikkakalenterin tyhjeneminen loi hänellekin ison loven tuloihin.

Leikitään et rakkaus ei voi kuolla on mukana Osmo Ikosen keväällä 2021 julkaistavalla ensimmäisellä suomenkielisellä sooloalbumilla.

Instagram
Spotify
Facebook
Twitter
osmoikonen.com

 

Jaa


Yhteistyössä mm.