Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 23.10.2020

Pohjoinen Uni -yhtyeen Tartu kiinni on todellinen realitybiisi

Kun kolmiodraama päättyikin onnellisesti 
Pohjoinen Uni -yhtyeen Tartu kiinni on tosielämän realitytarina

Jo reilusti yli puoli miljoonaa kuuntelukertaa suomirockillaan Spotifyssä kerännyt Pohjoinen Uni laittaa lisää vettä myllyyn ja julkaisee Tartu kiinni -singlensä tänään. Taustalla on oikea ihmissuhdedraama.

”Biisi sai alkunsa, kun hyvä ystäväni soitti ja kertoi eronneensa tyttöystävästään vuosien seurustelusuhteen jälkeen. Kuuntelin murheet, kannustin jatkamaan eteenpäin ja yrittämään selvittää asiaa. Ymmärsin että suhteeseen oli tullut kolmas pyörä, mutta ystäväni kuitenkin oli päättäväisen oloinen”, Sami Viitala kertoo.

Puhelun jälkeen päässä pyörineet ajatukset alkoivat saada biisin muodon, ja noin kymmenessä minuutissa Tartu kiinni oli valmis.

”Vaikka silloin ei ollut tietoa jatkosta, kirjoitin biisin kuitenkin niin kuinka toivoin asian päättyvän. Muutamia kuukausia kului ja kyseinen pari on onnellisesti yhdessä niin kuin asian kirjoitin. Jälkeenpäin kuulin, että olin anoa, joka heihin uskoi, joten toivon biisin myötä, että yksikään pariskunta ei luovuta helpolla. Mielestäni biisin teksti on hyvä esimerkki siitä, että ei saa antaa periksi vaikeidenkaan asioiden kohdalla.”

Nopeasti syntynyt biisi sai muhia vuoden päivät, ja tuottaja Arttu Volasen kehittelemä c-osan ”turpaanvetomeininki” kruunasi kokonaisuuden.

Kuuntele Tartu kiinni nyt Spotifystä!

Pohjoinen Uni on:
Sami Viitala – laulu
Villepekka Jossens – kitara
Samuel Ahvenlampi – kitara, koskettimet
Teemu Salonen – basso
Tomi Kauhajärvi – rummut

www.pohjoinenuni.fi
www.facebook.com/PohjoinenUni
www.instagram.com/pohjoinenuni

Jaa


Yhteistyössä mm.