Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.02.2021

Pop-tulokas Nina Kaitaranta vie uutuusvideollaan katsojan takaisin teinikesän ihanuuteen – Taite-EP julkaistaan ensi vuonna

Sinä kesänä on maistiainen ensi vuonna julkaistavalta Taite-EP:ltä

 

Vastikään Sinä kesänä -singlensä julkaissut pop-tulokas Nina Kaitaranta paljastaa nyt biisin videon, jossa singlen nostalgiamatka teini-iän kesään konkretisoituu lämminhenkisenä hetkenä koko yhtyeen voimin. Mukana on myös Ninan heleästi soiva yhtye Timo Timonen, Sanna Pelvola, Joonas Ojajärvi,  Marko Soramäki sekä Jasmin Afaneh.
”Vaikka julkaisen omalla nimelläni musiikkia, nimeni taakse kätkeytyy koko yhtye”, Nina painottaa.
Teemu Keskisen kuvaama ja Marko Soramäen leikkaama Sinä kesänä on samalla Kaitarannan kaikkien aikojen ensimmäinen musiikkivideo.
”Kuvauspäivä oli hauska, ja vaikka alkuun olikin jännittävää olla kameran edessä, biisiä veivattiin sen verran monta kertaa, että pahin jännitys ehti kuvausten aikana karista. Paikkana toimi ihastuttava Tahmelan huvila Tampereella.”
Viime vuoden syksyllä Soitellaan-esikois-EP:nsä julkaissut Nina Kaitaranta yhtyeineen jatkaa jälleen kotimaisen orgaanisen pop-musiikin parissa. Tamperelainen laulaja-lauluntekijä on todennut suoraan, että esimerkiksi Scandinavian Music Groupin, J. Karjalaisen ja Egotripin luomat vaikutteet ovat varmasti kuultavissa myös hänen musiikissaan.
”Suomenkielisissä sanoituksissa keskiössä on usein ihminen; rakkaudesta valoa ammentava, sureva, nuoruuden kesää muisteleva, toisen ihmisen kohtaava tai toisesta erkaantuva”, Nina kuvailee.
Laulun lehtoriksi valmistunut Kaitaranta toimi monta vuotta Mikkelissä laulunopettajana musiikkiopistossa ja kansalaisopistossa, mutta muutto vuonna 2018 Tampereelle oli irtiotto, jota ei voinut välttää.
”Tykkäsin ja tykkään edelleen laulunopettajan työstä, mutta ainakin itselleni täydet työviikot opettamista teetti sen, etten jaksanut vapaa-ajalla itse luoda musiikkia.”
Vuonna 2017 pidetty loma laulunopettajan töistä oli se viimeinen niitti.
”En ollut tehnyt omia biisejä opiskeluaikojen jälkeen ja taukoa sävellyshommista oli ehtinyt kertyä nelisen vuotta. Ajattelin, että minun osaltani kaikki laulut oli jo tehty. Innostuin kuitenkin ilmoittautumaan kesätekemisiksi Lauluntekijäyhdistys Kertsi ry:n järjestämälle biisintekoleirille. Biisintekokärpänen puri ja lujaa. Se osaltaan johti siihen että irtisanouduin vakityöstäni loppuvuodesta 2017 ja muutin Tampereelle tavoittelemaan musiikkiin liittyviä unelmiani”, Kaitaranta kertoo.
Hän tunsi 31-vuotiaana olevansa välillä ”auttamattomasti liian vanha” aloittamaan musiikkiuraa, ja näistä fiiliksistä on syntynyt kappalekin.
”Koin kuitenkin valaistuksen, kun tajusin, että voin tehdä hyvien tyyppien kanssa juuri sellaista musiikkia kuin haluan ja piittaamatta siitä, mikä myy eniten. Saan nautinnon musan tekemisestä ja uskon sen kantavan ja ajan mittaan musiikkini löytää myös omat kuulijansa.”

Nina Kaitaranta suuntaa sekä triona että yhtyekokoonpanonsa kanssa keikoille jo nyt, ennen ensi vuoden puolella julkaistavaa uutta Taite-EP:tä.

Nyt julkistetut tulevat keikat ovat: 
21.11. Vastavirran Yläkerta, Tampere
5.12. Kulttuurikeskus Maanalainen, Tampere

www.ninakaitaranta.com
www.instagram.com/ninakaitaranta
www.facebook.com/ninakaitarantamusiikki

Jaa


Yhteistyössä mm.