Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 17.07.2020

Räjähdysonnettomuus Helsingin Kaupunginteatterilla

Helsingin Kaupunginteatterilla tapahtui räjähdysonnettomuus maanantaina 29.6.2020 noin klo 12.00. Räjähdys tapahtui Ensi linjalla sijaitsevassa Studio Elsan rakennuksen 2.kerroksessa sijaitsevassa teknisessä tilassa, jossa sijaitsee sprinklerikeskus.

Räjähdyksen sattuessa tilassa oli yksi henkilö suorittamassa sprinklerijärjestelmän normaalia vuosihuoltoa. Huoltohenkilö on ulkopuolisen yrityksen palveluksessa. Henkilö loukkaantui räjähdyksestä, mutta pystyi omin avuin tulemaan ulos tilasta pihalle, jossa Kaupunginteatterin henkilökunta aloitti välittömästi ensiavun. Tekninen päällikkö Henri Sneck soitti hätäkeskukseen 12:04 ja pelastuslaitos saapui paikalle muutamassa minuutissa. Loukkaantunut henkilö vietiin jatkohoitoon sairaalaan.

”Olemme järkyttyneitä sattuneesta tapaturmasta, ja toivomme että huoltohenkilö toipuu pian”, kertoo teatterijohtaja Kari Arffman.

Poliisi ja pelastuslaitos ovat tehneet tutkinnan, ja selvää syytä he eivät toistaiseksi osanneet räjähdykselle kertoa. Poliisi ja pelastuslaitos ovat antaneet henkilökunnalle luvan jatkaa työntekoa normaalisti. Syksyn musikaalin harjoitukset alkavat suunnitellusti 1. heinäkuuta.

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki 

Jaa


Yhteistyössä mm.