Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 14.05.2021

RiESA kertoo rääväsuisen tarinan Olipa kerran Sikakylä -albumillaan – myynnissä myös pelkät kansilehdet

Livekeikkoja tulossa Kotiteollisuuden ja Trio Niskalaukauksen kyljessä

Mitä tapahtuu, kun Sikakylän kylänvanhin, itse Viinapiru, kieltää housujen käytön? Se selviää kuuntelemalla seinäjokelaisen RiESA-yhtyeen toinen pitkäsoitto Olipa kerran Sikakylä, joka on julkaistu tänään! Levyltä on kuultu jo aiemmin pahaa ennakoineet sinkut, eli Radio Rockillakin soineet Lihahärkä ja Circus Colosseum, sekä elokuvamaisen musiikkivideon osakseen saanut synkkä Moukanmoukari.

Vuosi sitten kauhukuvastoon pohjautuneen Paholaisen Musiikkia -EP:n julkaissut RiESA yllätti kuulijat ilmoittamalla yhtyeen kakkoslevyn olevan konseptialbumi – ja vieläpä satuteemainen.

”Kerromme uudella levyllä unohdetun Sikakylän ja sen asukkaiden tarinan. Ristiriitaisten tietojen ja lähteiden vuoksi on epäselvää, mihin kohtaan historiaa tapahtumat sijoittuvat. On myös spekuloitu, etteivät ne olisi ainakaan täysin tapahtuneet tuntemassamme todellisuudessa. Kyseessä ei nimittäin ollut mikään tavallinen paikka, eikä epätavallisesta paikasta synny tavallista tarinaa. Tosi se kuitenkin on”, RiESA-yhtye toteaa.

Lopullinen totuus selviää levyn kappaleiden myötä, mutta yhtyeellä on tarjota digitaaliaikakaudelle myös jotakin fyysistä kuuntelukokemuksen parantamiseksi – myyntiin tulee nimittäin CD-muotoisen albumin lisäksi myös pientä satukirjaa erehdyttävästi muistuttava vihkonen.

”Digiajan suurimpia sivullisia uhreja ovat levyjen kansilehdet. Itselleni ne ovat aina olleet tärkeitä, ja saan niistä paljon lisäarvoa musiikille. Kirjasen idea onkin tarjota kokonaisvaltaisempi kuuntelukokemus ja kansilehden hienoudet esimerkiksi Spotify-käyttäjille. Emme halua pakkomyydä koko levyä ihmiselle, joka ei välttämättä edes omista CD-soitinta”, RiESAn laulaja Molli perustelee. Kirjasen voi tilata esimerkiksi täältä.

RiESA juhlistaa albuminjulkaisua heti huomenna 12. syyskuuta esiintymällä Nummijärvellä Motosound-tapahtumassa Kotiteollisuuden kanssa. Lisäksi tiedossa on lisää herkkua Suomi-skenen veteraanien vanavedessä, kun yhtye räimii menemään Timo Rautiaisen & Trio Niskalaukauksen ja Kotiteollisuuden kanssa Seinäjoen Rytmikorjaamolla 28. marraskuuta.

RiESA on:

Molli – laulu ja basso
Olli – kitara
Kolli – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM

Jaa


Yhteistyössä mm.