Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Santa Cruz nousee kesällä festarilavoille uudella kokoonpanollaan

Yksi hard rockin lupaavimmista yhtyeistä aloittaa uuden matkansa singlellään ”Changing of Seasons”. Biisi on striimattavissa kaikissa suoratoistopalveluissa 8. huhtikuuta alkaen, ja se antaa esimakua syksyllä julkaistavasta albumista.

Archie Cruzin eli Arttu Kuosmasen, 27, luotsaama rockyhtye Santa Cruz esiintyy tulevana kesänä muun muassa Rockfestissa, Provinssissa ja Sauna Open Airissa. Bändi myös lämmittelee lavan legendaariselle Whitesnakelle Kölnissä Saksassa 7. heinäkuuta ja esiintyy ensi syyskuussa Yhdysvalloissa Louder Than Life-festivaaleilla, jossa pääesiintyjänä on tänä vuonna Guns ’n Roses. Luvassa on myös myöhemmin julkaistava kiertue Yhdysvalloissa.

Alkuvuodesta 2019 Archie Cruz ja kitaristi Pav Cruz muuttivat Hollywoodiin, jossa uusi kokoonpano löysi treenisessioissa lopullisen muotonsa: basisti Ero Cruz ja rumpali Toxy Cruz liittyivät bändiin.
Santa Cruzin paluuta siivittää 8. huhtikuuta julkaistu single ”Changing of Seasons”. Kappale nauhoitettiin syksyllä 2018 Las Vegasissa HideOut-studioilla ja sen tuotti Kane Churko, joka on myös säveltänyt ja sanoittanut biisin yhdessä Archie Cruzin kanssa. Kanadalainen lauluntekijä, laulaja ja tuottaja Churko on aiemmin tullut tunnetuksi muun muassa Ozzy Osbournen, Five Finger Death Punchin, Halestormin ja Bad Wolvesin taustamiehenä.

””Changing of Seasons” on voimakas rock-kappale muutoksesta ja kontrollin ottamisesta takaisin omassa elämässään”, kuvailee Churko.
”Se kiteyttää hienosti Archien matkan: tarinan ja tunteet, jotka johtivat uuden albumin tekemiseen. Biisi kuvastaa sitä, kuinka hän pystyi luomaan itsensä uudelleen niin omassa elämässään, kuin musiikillisesti. Kappale kuvaa sitä, millainen Archie haluaa olla artistina ja ihmisenä, ja uskon, että kuuntelijat pystyvät samaistumaan biisiin välittömästi”, Churko jatkaa.

Santa Cruzin alkuperäiskokoonpano hajosi viime vuonna Amerikan-kiertueella, kun yhtyeen sisällä pitkään jatkuneet ristiriidat eskaloituivat. Archie ilmoitti jo tuolloin, että ”saaga ei ole vielä ohi” ja muutti Amerikkaan työstääkseen uuden albumin kappaleita.
”Changing of Seasons” aloittaa uuden luvun Santa Cruzin tarinassa, joka vuosina 2013-2018 herätti suurta mielenkiintoa niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin.
”Bändi on nyt aivan uskomattomassa tikissä ja odottaa malttamattomana kesän festarikeikkoja”, Archie sanoo.

Suomessa Santa Cruzin kaksi edellistä albumia nousivat Suomen virallisen listan top 5:een ja albumeilta lohkaistut singlet olivat julkaisuvuosinaan Suomen soitetuimpia rock-kappaleita. Yhtye lämmitteli AC/DC:tä ja kiersi maailmaa Amaranthen ja Sebastian Bachin kanssa. Lisäksi bändi esiintyi muun muassa Download- ja Rock On The Range -festivaaleilla sekä Karibialla Motörboat-risteilyillä.

TULEVAT KEIKAT:
7.6. Rockfest, Hyvinkää
29.6. Provinssi, Seinäjoki
7.7. Köln, Saksa w/ Whitesnake
12.7. Sauna Open Air, Tampere
27.-29.9. Louder Than Life Festival, Louisville, Kentucky

Jaa


Yhteistyössä mm.