Fanituote-shop
Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 28.09.2018

Savonlinnassa ainutlaatuisia tapahtumia elokuussa

Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalikausi päättyi viime viikonloppuna, mutta Olavinlinna ei hiljene. Savonlinnassa nähdään Euroopan mestaruustason nyrkkeilyä, kuullaan Suomen kovatasoisia artisteja, pelataan norsupallon MM-kisat ja tutustutaan puhuttelevaan luontokulttuuriin. Tapahtumiin odotetaan yhteensä noin 10 000 kävijää.

Laura Voutilainen valtaa Olavinlinnan lavan huomenna perjantaina klo 19.00. Energinen Laura kehässä –konsertti pohjustaa lauantain nyrkkeilytapahtumaa, kun Voutilainen esiintyy nyrkkeilykehässä.

Boxing Night -tapahtuma alkaa lauantaina klo 19.00. Se järjestetään Olavinlinnassa kuudennetta kertaa. Tänä vuonna toisistaan ottavat mittaa mm. kevyen sarjan hallitseva Euroopan mestari Edis Tatli ja espanjalainen Frank ”La Ley” Urquiaga sekä raskaansarjan ex-Euroopan mestari Robert Helenius ja valkovenäläinen Juri Byhautsua.
– Kovan luokan ammattinyrkkeilijöiden lisäksi tapahtuman tekee ainutlaatuiseksi se, että ensimmäistä kertaa ammattinyrkkeilytapahtumassa nähdään myös neljä olympiatyylin ottelua. Yleisö pääsee myös tapaamaan Tatlin ja Heleniuksen jo tänään torstaina klo 18 Savonlinnan Mertalan Nesteellä, kertoo tapahtuman perustaja Pasi Pekkonen.

Perjantaina klo 11 alkaen Savonlinnan Kyrönniemen kentällä pelataan Norsupallon MM-kisat firmasarjassa ja kaikille avoimessa norsusarjassa. Norsupallon MM-kisat on järjestetty Savonlinnassa jo 11 vuotta peräkkäin. Tänä vuonna firmasarjaan osallistuu yhdeksän joukkuetta ja norsusarjaan 12 joukkuetta ympäri Suomea.
– Norsupallo on jalkapallon kaltainen peli, jota pelataan isolla jumppapallolla. Lajissa yhdistyvät hauskuus ja fyysisesti haastava urheilu, kuvailee kilpailunjohtaja Timo Reinikainen.

17.-19.8. kaupungin valtaa kolmipäiväinen Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali, joka tarjoaa monenlaista kulttuuria luonto- ja ympäristöteeman ympärillä. Festivaalin ohjelmamuotoja ei ole rajoitettu, vaan tapahtumassa on monenlaista luonnon inspiroimaa ohjelmaa. 20 erilaisen elokuvan lisäksi on esimerkiksi seminaareja hyönteissyönnistä ja kestävästä matkailusta, kokeellista taidetta, livemusiikkia, työpajoja sekä festarijoogaa ja festarisauna. Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään nyt yhdeksättä kertaa ja se toteutetaan kokonaan vapaaehtoisvoimin, mukana on 40 talkoolaista ympäri Suomea.
– Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali tuo massatapahtumien rinnalle uniikimpaa meininkiä. Esimerkiksi ulkoilmanäytökset Saimaan rannalla hienoissa miljöissä tuo esille Savonlinnan parasta antia, kertoo festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen.

Samaisena viikonloppuna 17.-18.8. Olavinlinnan täyttää EloJubilee-musiikkitapahtuma. Perjantaina klo 20 nähdään Samuli Edelmann ja lauantaina klo 19 Suuressa Musiikkigaalassa esiintyvät Pentti HietanenAnna-Maija Tuokko ja Päivi Pylvänäinen orkesterinaan Jyväskylä Sinfonia ja kapellimestari Heikki Elo.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 24.8. Jarkko Ahola Goes Olavinlinna –konsertti klo 19. Teräsbetoni-yhtyeestä tunnetuksi tullut muusikko, lauluntekijä, esiintyjä ja laulaja Jarkko ”J.” Ahola esiintyy Olavinlinnassa ensimmäistä kertaa.

Jaa


Yhteistyössä mm.