Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 23.07.2021

Signmarkin 12-vuotias tytär julkaisi esikoissinglensä

Maailman ensimmäisenä viittomakielisenä räppärinä tunnetuksi tulleen Signmarkin Celina tytär julkaisi tänään yhdessä isänsä ja tuottaja Olli Halosen kanssa tekemänsä esikoissinglen Pitkä tyyppi. Biisin sanoitus sai kimmokkeen 178-senttisen Celinan koulussa kohtaamasta kiusaamisvyyhdistä. Kuuntele kappale täältä.

Tänään esikoissinglensä Pitkä tyyppi julkaissut Celina on ollut musiikin ja esiintymisen kanssa tekemisissä pienen ikänsä. Vuonna 2008 syntynyt Celina on soittanut selloa nelivuotiaasta ja ensimmäisen soolokeikkansa hän teki kahdeksanvuotiaana. Bänditoiminta alkoi Pohjois-Helsingin bändikoulussa, jossa Celina opiskeli laulamista ja pianonsoittoa. Ensimmäinen bändikeikka heitettiin vuoden harjoittelun jälkeen vuonna 2018, jolloin esitettiin mm. Celinan itsensä sanoittama Stop kiusaaminen -niminen biisi.

Nyt julkaistava Pitkä tyyppi -kappale on kuitenkin musikaaleissakin jo esiintyneen Celinan ensimmäinen oma single. Kappaleen sanoitus kumpuaa Celinan omasta elämästä. Meneepä minne tahansa, 178 senttimetriä pitkä Celina saa osakseen hämmästelyä sekä pituudestaan että kengän koostaan (42). Hyväntahtoisen hämmästelyn lisäksi Celina on joutunut myös koulukiusaamisen kohteeksi. Kiusaamisvyyhti koulussa saatiin purettua vanhempien ja opettajan puututtua tilanteeseen. Opettajan johdolla koululla järjestettiin tapaaminen asianosaisten kesken ja näin asiasta päästiin keskustelemaan perinpohjin. Kokemuksen jälkeen Celina ymmärsi, ettei hän ole ainoa, jota kiusataan pituudesta ja kaksikielisyydestä. Nykyään syksyllä 13-vuotta täyttävä Celina on lähinnä onnellinen, jos joku kutsuu häntä kirahviksi, sillä se on hänen lempieläimensä

”Tällä biisillä haluan kertoa, että omaa pituutta ei kannata hävetä vaan olla siitä ylpeä. Se on yksi hieno ominaisuus muiden joukossa. Haluan kannustaa tällä biisillä muitakin ihmisiä hyväksymään itsensä sellaisena kuin ovat. Ovat he sitten pitkiä tai lyhyitä tai minkälaisia vaan. Ja jos saa huonoa kommenttia, kannattaa alkuun olla välittämättä ja ottaa sitten asia puheeksi, jos kiusaaminen jatkuu”, Celina sanoo ja jatkaa: ”Jännittää odottaa biisin julkaisua ja sitä, mitä ajatuksia se ihmisissä herättää. Toivon, että ihmiset pääsevät nauttimaan ja samaistumaan biisiin. Biisin julkaisun lisäksi odotan kovasti jo syksyä, silloin alkaa yläaste tanssitaidelinjalla”.

Myös Celinan isä, Signmark, julkaisee musiikkia aktiivisesti. Hänen tuore Viva La Parola EP:nsä julkaistiin perjantaina 21.5.2021.

Jaa


Yhteistyössä mm.