Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.02.2021

Suistamon Sähköltä uusi albumi maaliskuussa 2021 – Ensimmäinen singlelohkaisu ”Up’n Down” ulkona nyt!

Suistamon Sähköltä uusi albumi maaliskuussa 2021 – Ensimmäinen singlelohkaisu syntyi lapsuusajan muistoista
ja Commodore 64 -pelistä

Valloittava Suistamon Sähkö julkaisee odotetun kolmannen albuminsa ensi vuoden maaliskuussa. Luvassa on jälleen vauhtia ja vaaran tuntua, kun kokeellisesta tanssimusiikistaan tunnettu yhtye pistää pohkeet koville heti ensimmäisestä singlestä lähtien.

Varokaa! Hengenvaara -nimeä kantavan albumin ensimmäinen ennakkolohkaisu on julkaistu tänään 19. marraskuuta. Up’n Down -kappaleen myötä yhtye heittää räppärit kehään esittelemään vuorotellen omia vahvuuksiaan ja pelityylejään. Kim Saarisen ohjaama musiikkivideo ilmestyy perjantaina 27. marraskuuta.

Up’n Down on syntynyt yhtyeen muistoista, joissa kasariajan lapsina sähköläiset pelasivat joystickit sauhuten Commodore 64:sta. Kappaleen säveltäjä Anne-Mari Kivimäki matkustikin mielessään ajassa taaksepäin – Kivimäki inspiroitui lapsuutensa rakkaimmasta pelistä ja laittoi haitarinsa soimaan sen tahtiin. Vaikutteita old school räpista kaivettiin mukaan Public Enemyn kasetilta, jonka kappaleen toinen kirjoittaja Eero Grundström oli ostanut vuonna 1990 Rauman Anttilasta.

”Päivät on ku up’n down, ne tavallansa toimii -lainaus kappaleemme tekstistä kuvastaa elämän kaksisuuntaista tunteiden ja tunnelmien kirjoa. Välillä upotaan pohjamutiin Titanicin lailla, välillä singotaan orgastisessa hybriksessä avaruutta kohti”, kappaleen toinen sanoittaja Tuomas Juntunen kertoo.

Suistamon Sähkö yhdistää musiikissaan räppiä, laulua ja riehakasta reivimeininkiä haitareilla ja syntetisaattoreilla höystettynä. Yhtye on tullut tutuksi performatiivisista lavaesiintymisistään sekä korkealaatuisesta visuaalisesta maailmasta, jossa tanssi, pukusuunnittelu ja videotaide ovat tärkeässä osassa. Suistamon Sähkössä on luonnehdittu olevan jotain primitiivisen alkuvoimaista – jotain sellaista, mikä puhuttelee heti keikan alkumetreiltä, vaikkei olisi koskaan kuullutkaan yhtyeestä.

Suistamon Sähkö on perustettu vuonna 2015. Tuolloin julkaistiin myös yhtyeen nimeä kantava debyyttialbumi. Vuonna 2018 ilmestyi kokoonpanon toinen pitkäsoitto Etkot, pectopaн ja etnoteknoa, joka huomioitiin niin Suomessa kuin kansainvälisissäkin medioissa. Kesäkuussa 2020 Suistamon Sähkö julkaisi musiikkivideon Kuka laulaa tätä laulua -kappaleeseen. Lähtökohtana oli tarttua niihin tunteisiin, joita poikkeusaika on nostanut yhtyeen jäsenille pintaan.

Up’n Down -single suoratoistopalveluissa: https://orcd.co/e69n06v

Seuraa yhtyettä
Facebook
Instagram
Kotisivut
Folk Extreme
TikTok

Jaa


Yhteistyössä mm.