Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 08.02.2019

Suomalaisen iskelmätaivaan legendaariset valtiattaret kokoontuvat yhteen lähes 20 vuoden tauon jälkeen

Tammikuussa maailman ensi-iltansa Helsingissä saava Drag-leidit lavalla –konsertti marssittaa Lea Lavenin, Marionin, Katri Helenan ja Paula Koivuniemen ystävineen jälleen yhdessä lavalle. Esityksen tekee ainutlaatuiseksi mm. se, että kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa kun drag-queenit laulavat itse koko esityksen livenä.  Konserttivalmisteluista on kuvattu dokumenttisarja, jonka ensimmäiset jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa maanantaina 21.1.2019.

Pola IvankaSheilaNikoLa ja Jayden Mars herättävät Leidit lavalla -esityksen uudelleen henkiin. Tammikuun 24. päivä Aleksanterin teatterissa ensi-iltansa saava Drag-leidit lavalla on neljän suomalaisen drag-viihteen ammattilaisen loihtima säkenöivä livekonsertti, joka marssittaa kotimaisen iskelmätaivaan legendaariset valtiattaret jälleen samalle lavalle vuonna 2000 järjestetyn menestyksekkään Leidit lavalla –konserttisalikiertueen hengessä. Vauhdikkaan ja hyväntuulisen konsertin päätähtinä loistavat Lea Laven, MarionKatri Helena ja Paula Koivuniemi, jotka tarjoavat yleisölle suurimmat hittinsä yhdessä ja erikseen. Hurmaavat leidit saavat kuitenkin seuraa myös muista menestyneistä kotimaisista naisartisteista, jotka halusivat tulla show’hun mukaan. Illan aikana lavalla vierailevat myös mm.  Kaija Koo, EiniLauraVoutilainen, Jenni VartiainenALMA kuin monta muutakin kotimaista supertähteä.  Peruukit, irtoripset, korkkarit ja puuhkat saavat kyytiä vauhdikkaissa koreografioissa.

Tämä drag show nousee uuteen uljaaseen lentoon, sillä nämä drag queenit laulavat laulunsa itse livemusiikin säestämänä. Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun useamman drag-esiintyjän käsikirjoitettu konsertti toteutetaan niin, että esiintyjät laulavat kappaleet itse livenä.

Drag-leidit –lavalla esitykset tuottaa viihteellisiin teatterituotantoihin erikoistunut Iltama Oy. Toistaiseksi drag-leidit ovat lupautuneet esiintymään tammikuussa Helsingissä ja toukokuussa Kuopiossa, mutta lisäykset keikkakalenteriin ovat varsin mahdollisia.

Leidien konserttivalmisteluja on mahdollista seurata myös Production Housen tuottaman viisiosaisen Drag-leidit –dokumenttisarjan avulla. Ohjelman neljä ensimmäistä jaksoa tulee katsottavaksi Yle Areenaan maanantaina 21.1.2019. Viides jako on katsottavissa 28.1.2019.

DRAG-LEIDIT LAVALLA KEVÄÄN 2019 VARMISTUNEET ESITYKSET

To 24.1. Helsinki, Aleksanterin teatteri klo 19:00. Maailman ensi-ilta

Pe 25.1. Helsinki, Aleksanterin teatteri klo 19:00klo 19:00

La 11.5. Kuopio, Ohjelmaravintola Maxim  klo 14:00

La 11.5. Kuopio, Ohjelmaravintola Maxim  klo 19:00

Su 12.5. Kuopio, Ohjelmaravintola Maxim  klo 14:00

Jaa


Yhteistyössä mm.