Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 07.02.2020

Suomalaisen räpin historia ja tärkeimmät biisit

Sanasta sanaan -uutuuskirja kertoo suomalaisen rap-musiikin matkan pienen piirin hiphop-iltamista koko kansan suosituimmaksi kevyeksi musiikiksi. Tärkeimpien biisien syntytarinat kuullaan tunnetuimpien räppäreiden itsensä kertomina.

Ensimmäinen Suomessa tehty rap-kappale julkaistiin 35 vuotta sitten, jolloin täällä ei ollut minkäänlaista hiphop-kulttuuria. Matka on ollut pitkä, mutta nykyisin räpistä on tullut Suomen suosituinta kevyttä musiikkia – eikä vain suosituinta vaan myös monipuolisinta ja kiinnostavinta musiikkia.

Helsingin Sanomat on etsinyt Sanasta sanaan -juttusarjassa suomiräpin vaikuttavimpia riimejä ja kertonut samalla suomalaisen rap-musiikin koko historian. Sanasta sanaan -kirja kertoo suomalaisen räpin matkan pienen piirin hiphop-iltamista huumoriräpin hetkelliseen jättisuosioon, rap-musiikin suosion hiipumisesta Fintelligensin aloittamaan uuteen suomiräppiaaltoon ja lopulta siihen hetkeen, jolloin noin satatuhatta ihmistä kerääntyi juhlimaan jääkiekon maailmanmestaruutta rap-kappaleen tahtiin.

Sanasta sanaan -kirjassa suomiräpin tunnetuimmat nimet kertovat myös, miten Helsingin Sanomien lukijoiden tärkeimmiksi suomiräpin kappaleiksi äänestämät biisit ovat syntyneet. Kirjan on toimittanut Helsingin Sanomien toimittaja Juuso Määttänen.

Kirja ilmestyy viikolla 41.

Jaa


Yhteistyössä mm.