Fanituote-shop
Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 18.05.2018

SUOMALAISEN TANGON TARINA KONSERTTITALOKIERTUEELLA

Menestyksekäs esitys saa jatkoa. Susanna Haaviston käsikirjoittamaa ja ohjaamaa konserttia tähdittävät laulajat Teemu Roivainen, Amadeus Lundberg ja Hannu Lehtonen.

Ihastusta herättäneiden Susanna Haaviston ohjaamien ja käsikirjoittamien, menestyksekkäiden nostalgiakonserttien sarja saa jatkoa, kun ympäri Suomea kiertää keväällä 2018 ”Siks’ oon mä suruinen – suomalaisen tangon tarina”. Ensimmäiset konsertit esitettiin täyteen myydyille katsomoille syksyllä 2017. Kevään konserteista ensimmäinen nähdään Hämeenlinnassa perjantaina 9. maaliskuuta.

Konsertissa tangokuninkaallisten upea kolmikko Amadeus Lundberg, Hannu Lehtonen ja Teemu Roivainen tulkitsevat illan tangoja kukin omalla, persoonallisella voimallaan. Takuuvarmana tukena konsertissa solisteja säestää Juha Tikan tango-orkesteri.

”Minkälainen musiikki suomalaista koskettaa, minkälainen rytmi sytyttää ujon suomalaisuuden ytimen ja saa miehen ja naisen katseet ja vartalot kohtaamaan?” Näitä pohti Toivo Kärki asemasodan aikaan. Hän päätyi yhdistämään slaavilaisen romanssin ja saksalaistyyppisen ”marcheeraavan” poljennon. Ensimmäinen varsinainen suomalainen tango oli Kärjen säveltämä ja Kerttu Mustosen sanoittama Liljankukka.

Konsertissa kuullaan Kärjen lisäksi Unto Monosen, Olavi Virran ja monien muiden suomalaissäveltäjien unohtumattomia tangoklassikoita, kun suomalainen tango ja sen tarina matkaavat läpi itsenäisen Suomen.

Kiertue kevät 2018

Pe 09.03. Hämeenlinna, Verkatehdas, klo 19
Ke 28.03. Iisalmi, Kultturikeskus, klo 19
Ti 17.04. Pieksämäki, Poleeni, klo 18
To 26.04. Helsinki, Kulttuuritalo, klo 19
Su 29.04. Salo, Teatteri Provinssi, klo 15
Ti 29.05. Jyväskylä, Paviljonki, klo 19

Liput alk. 36 €. Ennakko: Ticketmaster.fi / Lippu.fi / Lipputoimisto / konserttitalot


Yhteistyössä mm.