Fanituote-shop
Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 15.09.2017

SUOMALAISEN TANGON TARINA KONSERTTITALOKIERTUEELLE SYKSYLLÄ

Ihastusta herättäneiden Susanna Haaviston ohjaamien ja käsikirjoittamien menestyksekkäiden nostalgiakonserttien sarja saa jälleen jatkoa, kun ympäri Suomea kiertää syksyllä 2017 ”Siks’ oon mä suruinen – Suomalaisen tangon tarina”.

Konsertissa tangokuninkaallisten upea kolmikko Amadeus Lundberg, Hannu Lehtonen ja Teemu Roivainen tulkitsevat illan tangoja kukin omalla, persoonallisella voimallaan. Takuuvarmana tukena konsertissa solisteja säestää Juha Tikan tango-orkesteri.

”Minkälainen musiikki suomalaista koskettaa, minkälainen rytmi sytyttää ujon suomalaisuuden ytimen ja saa miehen ja naisen katseet ja vartalot kohtaamaan?” Näitä pohti Toivo Kärki asemasodan aikaan. Hän päätyi yhdistämään slaavilaisen romanssin ja saksalaistyyppisen ”marcheeraavan” poljennon. Ensimmäinen varsinainen suomalainen tango oli Kärjen säveltämä ja Kerttu Mustosen sanoittama Liljankukka.

Konsertissa kuullaan Kärjen lisäksi Unto Monosen, Olavi Virran ja monien muiden suomalaissäveltäjien unohtumattomia tangoklassikoita.

Vierailijoina eri konserttipaikkakunnilla nähdään monia tangokuninkaallisia, mm. Saija Tuupanen, Eija Kantola, Marita Taavitsainen, Teuvo Oinas, Marco Lundberg ja Tommi Soidinmäki. Vierailijoiden esiintymispaikkakunnat julkaistaan myöhemmin.

Kiertue 2017

pe 15.09. Kerava, Keravasali (Ensi-ilta!)

ti 26.09. Turku, Konserttitalo

su 01.10. Rauma, Raumasali

ke 04.10. Imatra, Kulttuuritalo Virta

to 05.10. Karkkila, Karkkilasali

su 08.10. Vantaa, Martinus

ke 11.10. Pori, Promenadi

ke 18.10. Lahti, Sibeliustalo

pe 20.10. Kouvola, Kuusankoskitalo

su 29.10. Hyvinkää, Hyvinkääsali

ke 01.11. Tampere, Tampere-talo

pe 01.12.  Lohja, Laurentius-sali

”Siks oon mä suruinen – suomalaisen tangon tarina” on jatkoa Susanna Haaviston ohjaamalle ja käsikirjoittamalle hienolle nostalgiasarjalle. Sarjaan kuuluvat myös ”Muuttuvat laulut – Georg Ots”, jonka solisteina on sama tähtikolmikko, Hannu Lehtonen, Amadeus Lundberg ja Teemu Roivainen, sekä jo useamman vuoden ajan ympäri Suomea kiertänyt ”Laulaja Olavi Virta”, joka on ollut menestystarina vailla vertaa. Sen solisteina nähtiin Amadeus Lundberg (Tangokuningas 2009) ja Hannu Lehtonen. Estradin kolmantena tähtenä loisti itse Susanna Haavisto. Ensimmäinen Susanna Haaviston työstämä vanhaa iskelmämusiikkia nostalgisoiva MagnumLiven tuotanto oli ”Suomi-Filmin Sävelin”, jota tähdittivät Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen.


Yhteistyössä mm.