Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 17.07.2020

Suvi Pitkäseltä debyyttisingle – First Time vie kauneusalan yrittäjän ja DJ:n uudelle uralle!

Kauneusalan yrittäjänä ja DJ:nä julkisuuteen noussut Suvi Pitkänen on julkaissut debyyttisinglensä. First Time -nimisen kappaleen tuotanto ja taustat ovat Pitkäsen käsialaa. Laulusta, sanoituksesta ja melodiasta vastaavat jo aiemminkin levylautasilla kuultu Janely, eli Jaanika Leino sekä useille kansainvälisille menestysartisteille kappaleita tehneet DJ-tuottaja Perttu Kurttila ja norjalainen Laila Samuels.

First Time on taiteilijanimellä Suvi B esiintyvän Pitkäsen ensimmäinen tuotos italialaisen Bang Records -levy-yhtiön kanssa tehdystä kolmen julkaisun levytyssopimuksesta. Seuraavat kaksi singleä ovat luvassa loppuvuoden ja ensi vuoden aikana.

– Olen tehnyt jo usean vuoden ajan DJ-keikkoja ja tutustunut samalla lukuisiin alan ammattilaisiin. Italialaisen levy-yhtiön sopimuksen sain Tom & Hills -kaksikkoon kuuluvan Samuel Hillsin kautta. He olivat jo tehneet samalle yhtiölle aiemmin omia julkaisujaan, Pitkänen kertoo.

First Time -kappale on kansainvälisen tason klubimusiikkia, jonka laulaja, Janely, aloitti musiikin tekemisen jo teini-ikäisenä 2008. Sittemmin hän on julkaissut lukuisia lauluja niin suomeksi kuin englanniksi, kuten viime keväänä ilmestyneet Susta– ja Work Me Right -kappaleet, joista jälkimmäinen soi radioissa tällä hetkellä yli 50 maassa.

Suvi Pitkänen on nyt luopumassa kauneusalan töistä ja keskittymässä yhä enemmän DJ-keikkailuun, musiikin tekemiseen ja radiotyöhön.

– Kun lapset olivat pieniä, tein muutaman vuoden ajan tietoisesti vain muutamia DJ-keikkoja. Samaan aikaan oma kauneusalan yritykseni sitoi minua runsaasti, eikä aikaa riittänyt paljoa musiikille. Kaipasin kuitenkin keikkoja ja musiikkia ja samalla aloin ymmärtää, että se on lopulta syvin kutsumuksen, Pitkänen kertoo.

Pitkänen alkoi opiskella musiikin tuotantoa itsenäisesti kaksi vuotta sitten.

Jukka Kuuri-Riutta on mentorini ja auttaa ja ohjaa minua tuotantoasioissa. Yhteistyömme on ollut hedelmällistä ja paljolti hänen ansiostaan tein jo viime vuonna Sanan Tunne-biisistä ensimmäisen julkaistun remixini. Ja nyt oli luvassa levysopimus, Pitkänen iloitsee.

 

First Time -Spotify-linkki: https://open.spotify.com/artist/1bb7jPkqoVwKVqxt1e3bQe?si=nT13zorPTdGZfufmcKRezg

Suvi B: www.facebook.com/DjSuviB/

Jaa


Yhteistyössä mm.