Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 07.02.2020

The Meänland julkaisi debyyttialbuminsa – teemoina kieliaktivismi, rakkaus ja huumori

Haaparannasta ponnistava, tiettävästi maailman ainoa meänkielinen reggaebändi, The Meänland julkaisi odotetun debyyttialbuminsa viime perjantaina 4.10. Reggaedog -levy-yhtiön kautta. Bändin musiikissa liikutaan vaihtelevasti humoristissa, henkevissä ja kantaaottavissa tunnelmissa. Albumilla kuullaan suomen- ja meänkielisten kappaleiden lisäksi myös yksi saamenkielellä laulettu biisi ”Gii mun lean”.

– Minullakin saamelaisjuuria, mutta saamelaisuus on vesittynyt pois. En puhu äidinkielenä, vähän opiskellut nyt viime vuosina lähinnä meidän oman Sapmi-gaten jälkeen. Tämä biisi on tavallaan sellainen jonkinlainen ”vastaus” siihen ryöpytykseen, mitä koimme Saamen lippua lainatessa takavuosina, The Meänlandin laulaja Adam Huuva kertoo kappaleesta. Yhtye käytti aikoinaan Sole mikhään -singlen kuvituksessa Saamen lippua, mikä aiheutti paheksuntaa.

Levynjulkaisukiertue Helsingistä Tornioon
Pohjois-Suomessa kovaa keikkasuosiota nauttiva The Meänland keikkailee aktiivisesti Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa. Nyt yhtye on suunnannut katseensa myös eteläisempään Suomeen. Kiertue alkoi lauantaina Jyväskylästä, josta se jatkuu muun muassa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Seinäjoella.

– Meänlantin klossit oon vuesta 2010 pyörihnee päänäns ympäri kairaa ja Suomen Lappia. Nyt oon taas isompaa väkseliä pantu pääle ja on aika vihoin viihmein lähteä etelää myöten oikein levynjulkistamiskiertuheele! Adam Huuva iloitsee kiertueesta.

The Meänland – Kiertue (Syksy 2019)
LA 05.10. Jyväskylä, Hemingway’s
PE 11.10. Mathildedalen, Ravintola Tervo
LA 12.10. Helsinki, Bar Loose
PE 18.10. Oulu, Vanha Paloasema
LA 19.10. Kemi, Corner Inn
PE 25.10. Kajaani, Rock House Kulma
PE 01.11. Turku, Rento Bar
PE 15.11. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
PE 29.11. Tornio, Park Hotel
LA 30.11. Tampere, Telakka
LA 07.12. Pyhä, Calle-talo
PE 27.12. Iso-Syöte, Tuba
LA 28.12. Oulu, Tuba

Jaa


Yhteistyössä mm.