Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Tiedätkö, kenen kyydissä istut? – Tervantuoksuisessa Vuoristoradassa jarrumiehinä laaja skaala eri alan ammattilaisia

Nostalginen Vuoristorata viettää syntymäpäiviään lauantaina 13.7. Tällä hupikaudella Vuoristoradassa on saanut nauttia vinhasta vauhdista yhteensä 68 vuoden ajan. Linnanmäki tarjoaa syntymäpäivän kunniaksi maksuttoman kyydin tervantuoksuisessa vauhtilaitteessa koko juhlapäivän ajan.

Vuoristoradan värikkäissä junissa ei ole moottoreita, vaan ne vedetään ylös vaijerilla. Junan viimeisestä vaunusta voi havaita vauhtia kyydin aikana säätelevän jarrumiehen, joita työskentelee Vuoristoradalla kesän aikana noin 20. Linnanmäen Vuoristorata on yksi maailman ainoista radoista, jossa jarrumiehet seisovat junavaunun takana.

Kun Vuoristorata avasi porttinsa ensimmäisille huvittelijoilleen vuonna 1951, suosikkilaitetta pidettiin niin hurjana, että ensimmäiset jarrumiehet palkattiin armeijan lentäjien joukosta. Tällä hupikaudella Linnanmäellä työskentelee jarrumiehiä monelta eri alalta. Kyytiläinen saattaa hypätä vaikkapa tuomarin, opettajan, hotellivirkailijan, aktuaarin, kokin, myyntimiehen, ääniteknikon, yrittäjän tai sairaanhoitajan kyytiin.

– On hauskaa, että jarrumiehemme ovat halunneet jatkaa työskentelyään Vuoristoradalla vielä senkin jälkeen, kun he ovat valmistuneet muihin ammatteihinsa. Haluamme tarjota kaikille kävijöillemme nostalgisen matkan Vuoristoradassa, iloisten jarrumiestemme kyyditseminä, sen syntymäpäivän kunniaksi, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo iloissaan.

Juhlimme Vuoristoradan syntymäpäivää jälleen 13.7. klo 11-22, jolloin Vuoristoradan kyydit ovat maksuttomia.

Jaa


Yhteistyössä mm.