Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.03.2021

Tiisu julkaisee uuden singlen Valitettavasti valintamme ei osunut sinuun

Tiisu tarjoaa sympatiaa työhaastatteluiden ja pääsykokeiden kanssa taisteleville uudella singlellään Valitettavasti valintamme ei osunut sinuun

Älykkäällä suomirockillaan vahvaa kulttisuosiota nauttivan Tiisun kolmas single LEFT -levymerkillä on nimeltään Valitettavasti valintamme ei osunut sinuun ja se julkaistaan tänään perjantaina 22.05. Omaleimainen yhtye teki comebackin syksyllä 2019 singlen Kuollaan me kaikki ja loppuunmyydyn On the Rocksin keikan siivittämänä, jota seurasi alkuvuoden minikiertue. Uusi single kuvailee kouriintuntuvasti CV:iden, työhaastatteluiden ja pääsykokeiden täyteisen nykyelämän raadollisuutta ja resonoi varmasti monissa koulujen etäpääsykokeiden tuloksia jännittävissä.

”Biisi kertoo töihin hakemisen, tai mihin tahansa hakemisen ja pyrkimisen raadollisuudesta. Katsoin läheltä lähiomaisen pyrkimistä työelämään, ja se oli vaan niin armotonta. Jollet ole luonnostaan taitava sosiaalisesti, mahdollisuudet mihinkään on hitosti hankalammat kuin niillä, jotka nuo taidot osaavat. Tässä raadollisessa maailmassa tieto siitä, että olisitko oikeasti hyvä johonkin työhön, ei useasti pääse esille. Tämä voi totaalisesti musertaa, kun ekstrovertit ja suhteita omaavat kipittävät ohitsesi”, avaa Tiisun laulaja Henrik Illikainen ajatusta laulun takaa.

Kappaleen sanoma on erityisen tärkeä nykyisessä koronaviruksen aiheuttamassa maailmantilanteessa, jossa työpaikat ovat entistäkin syvemmällä kiven alla ja etäpääsykokeet rassaavat kouluun hakijoita. Tilanne on vaikuttanut myös Tiisu -yhtyeen toimintaan merkittävästi, olihan bändin tarkoitus esiintyä kesällä useammalla Suomen suurimmista festivaaleista. Laakereilleen Tiisu ei silti jää lepäämään, vaan starttaa kesän Facebook -striimikeikalla torstaina 04.06. Striimikeikan järjestävät Need Money for Records, Artlab ja Karanteeniklubi.

”En olisi ikinä uskonut, että julkaistessamme tätä biisiä vallitsisi tällaiset olosuhteet”, kertoo Illikainen. Niille, joihin valinta ei elämässä ota kohdistuakseen hänellä on myös lohdun sanat valmiina. ”Ollaksesi hyvä ja tärkeä, sun ei tarvii saavuttaa mitään tässä kapitalistisessa järjestelmässä. Toivottavasti tämä biisi voi tuoda lohtua jollekin, jos jotakin.”

Kuuntele Valitettavasti valintamme ei osunut sinuun tästä.

Jaa


Yhteistyössä mm.