Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 23.10.2020

Tiisu paneutuu nykyelämisen hankaluuteen uudella singlellään On se kyllä vaikeeta

Vinksahtaneella suomirockillaan vahvan kulttisuosion saavuttaneen Tiisun toinen single LEFT -levymerkillä kantaa nimeä On se kyllä vaikeeta ja julkaistiin  perjantaina 7.2.

Omintakeinen yhtye teki comebackin syksyllä 2019 singlen Kuollaan me kaikki ja loppuunmyydyn On the Rocksin keikan siivittämänä. Uusi julkaisu jatkaa Tiisun paluuta suuren yleisön tietoisuuteen ja sitä seuraa konsertti suomirockin pyhätössä Tavastialla lauantaina 8.2.

On se kyllä vaikeeta on näennäisen suoraviivainen rock-kappale, joka käsittelee ajankohtaisia teemoja kuten ilmastoahdistusta summaten ne tarttuvaan ja samaistuttavaan kertosäkeeseen: On se kyllä vaikeet mitään tehdä täällä oikein!

”Olet luultavasti pessyt koko elämäsi hampaitasi väärin. Istut ja astut mitä oletettavammin väärin. Hengittääkin voisit paremmalla tekniikalla ja tämän sitaatin kielioppikin on varmasti perseellään. Vääryksien tsunamin iskeytyessä tajuntaan tuntuu musertavalta. Kaikelta katoaa pohja. Halusin eläytyä siihen uhriutuvaan tunteeseen, kylpeä siinä ja tehdä siitä laulun”, kertoo Tiisun laulaja Henrik Illikainen.

Niin kuin rallateltava kertosäekin kätkee alleen epätavanomaisen tahtilajin, löytyy iskevien sanoitusten takaa myös syvempi ymmärrys haitalliseen uhriutumiseen johtavista seikoista.

”Kaiken tekemisen vääryys on pinnalla etenkin näinä päivinä, kun ensimmäistä kertaa länsimaisen hyvinvoinnin historiassa meidän elämäntapoja on arvosteltu tässä mittakaavassa. Minusta on turha nostaa kätensä ilmaan ja nillittää siitä, ettei mitään saa enää tehdä. Tätä kaikkea sortoa, sikailua ja vääryyttä ei olisi saanut tehdä koskaan! Onneksi virheistä voi ottaa opiksi, ja siihen tässä laulussa tähdätään”, Illikainen pohtii.

Tiisu on ehtinyt niittää mainetta yhtenä Suomen energisimmistä live-yhtyeistä ja myös uudella singlellä kuullaan vahvaa ja piristävän kursailematonta bändisoitto-soundia. Kuten edellinen single Kuollaan me kaikki, on myös On se kyllä vaikeeta yhtyeen itse tuottama. ”Jo ennen taukoa meillä oli tosi itsevarma fiilis siitä, mitä haluttaisiin musiikillisesti seuraavaksi tehdä. Se ei silloisten yhteistyökumppaneiden kanssa tuottanut tulosta, joka osaltaan lannisti tauon ottamiseen. Tauon myötä tajuttiin, että se meidän visio on sen verran kirkas, ettemme kaipaa ketään ylimääräistä tarkkaamoon”, hehkuttaa Illikainen. Myös bändin live-esiintymisen hän kertoo säilyttäneen räjähtävän ytimensä, joskin sen ympärille on kertynyt lisää nyansseja. ”Mehän loppujen lopuksi ollaan keikoillamme vain sellainen ihanan kollektiivisen hurmoksen taustaorkesteri”, Illikainen summaa.

Jaa


Yhteistyössä mm.