Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Utelias dokumenttiohjaaja taiturimaisen taideväärennöksen jäljillä

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen uusimmassa taideaiheisessa romaanissa Punainen vaate mystiset tapahtumat kiertyvät taiteilija Elin Danielson-Gambogin omakuvan ympärille. Kirja on kolmas, itsenäinen osa sarjaa, jossa Berliinissä asuva dokumenttiohjaaja Salome Virta tekee omapäisiä tutkimuksia taiderikollisuuden maailmassa.

Maalauksessa olevan naisen katse pysäyttää Salomen. Sen itsetietoinen uhmakkuus selvittää hetkeksi samppanjahiprakan, jonka Salome on hankkinut varakkaan taiteen keräilijän juhlissa Berliinissä. Kun esillä ollut taulu, Elin Danielson-Gambogin omakuva vuodelta 1903, osoittautuukin väärennökseksi, alkaa veri Salomen suonissa virrata taas nopeammin. Hänen on saatava tietää, kuka on väärennöksen takana.

1800-luvun lopulla taiteilija Elin Danielson on kirjeenvaihdossa entisen oppilaansa Dora Wahlroosin kanssa. Kun Elin menee naimisiin ja muuttaa miehensä kotimaahan Italiaan, rakas ystävä Dora tulee pian kyläilemään taiteilijaparin luokse. Elinistä tuntuu kuin ”Doddo” toisi joulun tullessaan. Mutta millainen juhla vierailusta tuleekaan.

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen taidemysteereissä jääräpäinen dokumenttiohjaaja Salome Virta tutkii taidemaailmaan liittyviä rikoksia enemmän tai vähemmän luvatta ja saattaa toisinaan kiperiin tilanteisiin myös läheisensä. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Nainen parvekkeella (Bazar 2016) ja Sakset tyynyn alla (Bazar 2018).

Eppu Nuotio ja Pirkko Soininen: Punainen vaate
288 sivua
Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana

Jaa


Yhteistyössä mm.