Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 25.09.2020

Uutta musiikkia: Saija Tuupanen,  Johanna Debreczeni,  Jonna Ortju

Saija Tuupanen kehottaa kuuntelemaan laulun sanoja

Tanssi-iskelmän ehdottomiin kärkinimiin kuuluvan keikkakuningattaren Saija Tuupasen heinäkuun loppu on ollut työntäyteinen, kun tanssilavat ovat pikkuhiljaa availleet oviaan. Tapahtumapaikat ovat hänen keikoillaan olleet täynnä Covid19-rajoitusten puitteissa. Elokuukin näyttäytyy keikkojen valossa todella kiireiseltä.

Kuluvalla viikolla Saijaa on työllistänyt myös ns. tangoviikko, jonka aikana on kuvattu musiikkipitoista tv-sarjaa ja tanssiohjelmaa Tangomarkkinat-hengessä. Nauhoitusten tulos nähdään vielä syyskauden aikana tv:ssä ja luvassa on 8 eri ohjelmaa. Nauhoitukset on tehty Pukkilan maatilalla, jota isännöi Aki Samuli.

Nyt levystudiossa on nyt valmistunut single Ruusuja ja shampanjaa. (Kuuntele Spotify / Youtube. Saija kehottaa kuuntelemaan erityisesti laulun tekstiä, jonka on tehnyt Esa Nieminen. Taustoista vastaa Saijan yhtye eXmiehet. Tekstistä löytyy monta ajatusta, kuin suoraan myös iskelmälaulajan elämästä.

– Tarina on vaan niin koskettava, että kyllähän se läheltä liippaa tätä artistielämää. Kun tämän ensi kerran kuulin, se kävi kovastikin sydämeen ja iski sisimpään. Kyllä tämä laulajan työ ja artistina olo on lopulta aika yksinäistä puuhaa varsinkin keikan jälkeen.

– Tämä kappale on ollut mukana myös joissain konserteissa, ja sitä kuullaan toki jatkossakin niissä.

Kappaleen sävellyksestä vastaa Pertti Mäenpää.

Tänä viikonloppuna Saijan voi nähdä:
• Pe 31.7. Kapakanmäki, HÄMEENLINNA
• La 1.8. Ämyri, SOMERO
• Su 2.8. Uittamo Paviljonki, TURKU.
Katso koko kalenteri.

Johanna Debreczeniltä hyvänmielen salsa

Johanna Debreczenin kaunis ääni pääsee jälleen oikeuksiinsa uudella singlellä. Keskiviikkona 29. heinäkuuta Johanna julkaisi upouuden kappaleen Sellaiset silmät.  Spotify / Youtube

– Me ollaan jo jonkin aikaa mun bändin liiderin Mirka Dojanin kanssa pyöritelty ideaa sinkusta, ja kun Mirka laittoi mulle demon, hänen ja Juuso Happosen yhdessä tekemästä biisistä, niin se oli siinä. Haluttiin tehdä hyvänmielen salsa, ja sellainen siitä tuli. Mä oon ylpeä, että sain myös Amorio-bändini sinkulle soittamaan, pienellä lisämiehityksellä. En malta odottaa, että päästään esitetään tätä livenä. On mahtava päästä pian taas ns. leivänsyrjään kiinni. Keretään parit kesälavatkin vielä kiertämään, iloitsee Johanna Debreczeni, joka tunnetaan myös takavuosien Tangokuningattarena.

Parhaillaan Johanna on tangokuninkaallisten leirillä Aki Samulin Pukkilan tilalla. Sen lähtölaukauksena on ollut Tangokuninkaalliset ry: idea ja halu viettää mukavaa yhdessäoloa kuninkaallisten kesken. Lopputulos nähdään AlfaTV:llä syksyllä 2020. Johanna nähdään niin Kuninkaalliset kimpassa kuin Kuninkaalliset iltamat -tv-ohjelmissa. Luvassa on 8 eri tv-ohjelmaa, jotka taltioidaan yhteistyössä Tangomarkkinoiden kanssa.

 

Jonna Ortjulta soolosingle, kesällä Maitolavan Madonnana

Seireeneissä ja NAMU bändinsä kanssa viime vuosina ahkerasti keikkaillut ja useita kappaleita julkaissut Jonna Ortju tekee pitkästä aikaa musiikkia nyt sooloartistina. Ei enää pelkää -laulun on Jonnalle säveltänyt Antti Kleemola ja sanoituksesta vastaa Johanna Viksten. Erityisen tästä projektista tekee se, että laulun sovituksesta sekä tuotannosta vastaa Jonnan muusikkonakin tunnettu poika Viljami Salo, joka jatko-opiskelee tällä hetkellä biisintekijä- ja tuottajalinjalla Turussa. Tämä on äidin ja pojan ensimmäinen tuotannollinen yhteistyö. Jousisovitukset Joonas Almila. Spotify / Youtube

– Antti lähetti mulle biisin demon pari vuotta sitten ja jostain syystä laulu ui suoraan mun sieluun kun kuuntelin sitä kerta toisensa jälkeen uudestaan. Viljami teki todella monta eri versioita laulusta ennen kuin tuntui, että olemme maalissa. Työskentelyä seuratessa totesin, että en voisi olla ylpeämpi pojasta. Joonaksen upeat jousiarrit antoivat biisille juuri sen toivotun tunnelman ja loppusilauksen.
Tämä laulu on erilainen kuin muut lähiaikoina julkaisemani kappaleet. Sen vuoksi myös lauloin sen eri tavalla.

– Olen äärettömän kiitollinen siitä, kun saan tehdä musiikkia monipuolisesti ja ympärilläni on huippuosaajia moneen lähtöön. Nyt oli juuri tämän laulun aika ja toivon, että se lämmittää ja voimaannuttaa  sydäntäsi. Tämä laulu on tehty sinulle.

Elokuussa Jonna nähdään käsikirjoittamassaan musiikkikomediassa, mukana Meiju Suvas

Maitolavan Madonnat – Haku päällä -musiikkikomedia on kahden naisen show, joka pohjautuu viime kesältä tuttujen roolihahmojen ja todellisten persoonien Mantan-kyläbaarin omistajan, entisen iskelmätähden sekä hänen ystävänsä Marian, kyläkoulun opettajattaren vauhdikkaaseen elämään. Ohjelman musiikki kuljettaa draamakaarta tukevasti eteenpäin. Luvassa on taattuja helmiä ja iskusävelmiä eri vuosikymmeniltä sekä tuttuja Meijun hittejä.

Ensi-ilta nähtiin heinäkuussa Toivakan Taulun kartanon klubimaisessa Riihiteatterissa, jossa se jatkuu elokuun alkuun. Syyskaudella esitykset jatkuvat Jyväskylässä, Ravintola Harmoonissa.

Jaa


Yhteistyössä mm.