Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Vaasan Kuorofestivaali tuo jälleen seudulle huippukuoroja

Kuorojen ja lauluyhtyeiden kohtaamispaikaksi muodostunut Vaasan Kuorofestivaali järjestetään 16.-19.5.2019 jo 27:ttä kertaa. Laulu- ja kuoromusiikin kansainvälinen suurtapahtuma tarjoaa jälleen monipuolista ohjelmaa tuhansille musiikin ystäville noin 80 konsertissa, joista suuri osa on ilmaisia.

Tapahtumaan osallistuu puolensataa kuoroa ja lauluyhtyettä Suomesta, Ruotsista, Ranskasta sekä USA:sta.

Festivaalin taiteellinen johtaja Eero Paalanen haluaa nostaa esiintyjistä esiin erityisesti ranskalaisen Humanophones-lauluyhtyeen, joka on body-popin eli kokonaan keholla tuotetun musiikin edelläkävijä.

– Humanophones kuvastaa musiikin tätä päivää, tulevaisuutta ja kehitystä. Ryhmä yhdistää ennakkoluulottomasti ja luontevasti tanssillista liikettä sekä kehorytmiikkaa osaksi korkeatasoista laulua, Paalanen kuvailee.

Pääesiintyjiin kuuluu myös Suomen vanhin ja tunnetuin, ulkomaillakin mainetta niittänyt poikakuoro Cantores Minores, joka esiintyy Vaasan kirkossa.

Vaasassa nähdään lisäksi suuren suosion saavuttanut naiskuoro Philomela, joka juhlii 35-vuotista uraansa. Ensiesityksensä 20 vuotta sitten saanut syviä tunteita herättävä ja naisen sielunelämästä kertova teos ”Suden aika” kuullaan ja koetaan festivaalin aikana pariinkin kertaan. Curiosa-konsertissa Philomelaa säestää yksi Suomen tunnetuimmista säveltäjistä Anna-Mari Kähärä, mikä nostaa esityksen aivan uudelle tasolle.

USA:sta saapuu barbershop-musiikin svengaava kvartetti Double Date, jonka ohjelmistoon kuuluu barbershopin klassikkoja, kansanlauluja, musikaaliteoksia, jazzstandardeja ja pop-musiikkia 1900-luvulta.

Lapsille on tarjolla Tuhkimo-ooppera, joka on sovitus Rossinin kolmetuntisesta alkuperäisoopperasta. Uudenlainen ja raikas toteutus kertoo hauskan ja elämänmyönteisen nuoren tytön kasvutarinan, jossa ymmärrys, rakkaus ja anteeksianto lopulta voittavat.

Non-stop konsertit siirtyvät Fanny-talolle

Festivaalin tuottaja Ilkka Nyqvist kertoo, että pääesiintyjien konserttien lisäksi festivaali tarjoaa myös paljon maksuttomia tapahtumia, kuten pop up -konsertteja eri puolilla kaupunkia ja non stop –konsertteja perjantaina pääkirjaston Draama-salissa ja lauantaina kulttuuritalo Fannyssa, joihin siirryttiin Rewell Centerin tilamuutosten takia.

– Fanny-talossa on kuorolaululle hyvä akustiikka ja sinne järjestetään myös kahvilamyyntiä, Nyqvist vinkkaa.

Kuorofestivaalin käsiohjelmia löytyy mm. näistä paikoista: Vaasan kaupungin kirjastot ja museot, Vaasa-opisto, Arbis, Kansalaisinfo, Visit Vaasa, Studio Ticket, Prisma Vaasa, Sokos Hotel Royal Vaasa, Sokos Hotel Vaakuna, Brasserie & Bar Fondis ja Vaasan kaupungintalo.

Festivaalin koko ohjelmistoon voi tutustua nettisivulla www.vaasachoirfestival.fi, josta löytyy myös tiedot myynnissä olevista lippupaketeista.

Lippuja voi ostaa NetTicketistä, Studio Ticketistä sekä NetTicketin kaikista lipunmyyntipisteistä ympäri maan. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa festivaalin kansliasta kaupungintalolta. Lipun voin ostaa myös konserttipaikan ovelta tunti ennen konsertin alkua.

Jaa


Yhteistyössä mm.