Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Väkivallan kautta arkienkeliksi: Dilemma julkaisee uutta musiikkia

Väkivallan kautta arkienkeliksi:
Dilemma julkaisee uutta musiikkia

Uutta musiikkia julkaiseva hiphop-artisti Dilemma on lyhyessä ajassa kasvanut kiusatusta altavastaajasta maamme vahvimmaksi musiikkilähettilääksi koulukiusaamista ja väkivaltaa vastaan – ”arkienkeliksi”. Hänen työtään on huomioitu muun muassa Hyvä teko lapselle -tunnustuksella, jonka myöntämisessä myös Tarja Halonen oli mukana. Uusi Siunauksii-kappale julkaistaan 10.5.2019 ennakkolohkaisuna syksyllä ilmestyvältä albumilta, jolla vierailevat muun muassa Paleface ja Pelle Miljoona. Nyt julkaistavan Siunauksii-singlen musiikkivideo on kuvattu Los Angelesissa ja sen on ohjannut kansainvälisesti palkittu Jesse Haaja.

Jo Dilemman debyytti-single Kylmää ja kuumaa nousi Spotifyn viraalilistan ykköseksi. Artistin uusin julkaisu, äidilleen omistettu kappale Kuuletko (feat. Mira Luoti), on reilussa kuukaudessa striimannut Spotifyssa yli 460 000 kertaa. Edellinen hitti, koulukiusaamiseen pureutuva Koskematon (feat. Antti Railio), on puolestaan saavuttanut yli puoli miljoonaa kuuntelukertaa. Lisäksi kyseisen kappaleen innoittamana syntyi 22 metriä leveä Koskematon-muraali Helsingin rautatientorille Ensi- ja turvakotien liitonExilioninNCC:n ja Scandic Hotelsin yhdessä tilaamana. Teos symbolisoi lasten oikeutta koskemattomuuteen.

”Synnyin puhevikaisena ja fyysinen kehitykseni tapahtui myöhään. Nuorena tanssin, kirjotin ja luin, äänenmurrokselleni naurettiin ja mulla todettiin keskittymishäiriö. Äiti ja Espoon lähiö kasvattivat. Päätin, että en häpee enää mitään. Päinvastoin. Kannan ylpeydellä kaiken. Käytän kokemaani pahaa hyvään. Riisuin kiusaajat aseistaan reagoimatta heihin. Mun lähtökohdista harvoin syntyy itsevarmaan ja egoistiseen hiphop-skeneen yhtään mitään. Se et mä oon tässä on kaikkia todennäköisyyksiä vastaan ja saanut mut uskomaan, että kaikki on mahdollista”, Dilemma summaa. ”Oikeestaan kaikki mun isoimmat vastoinkäymiset on osoittautunut jälkeenpäin mun isoimmiks vahvuuksiksi ja tuovat nyt mulle – ja sitä kautta mun kuuntelijoille – voimaa ja valoa. Yksi vastavoima synnyttää seuraavan vastavoiman. Näistä lähtökohdista syntyi Siunauksii-biisi.”

Myös Dilemman keikkasuosio on kasvanut. ”Urani alkuvaiheessa mulle huudettiin eräällä keikalla että ’kuka vittu sä oot?’. Hyppäsin vetämään keikkaa kyseisen seurueen pöydän päälle. Ehkä ne nyt muistaa kuka mä oon.” Tällä hetkellä Dilemma keikkailee lähemmäs 100 keikan vuosivauhtia. ”Tässäkin on vastavoimaa: nykyään mut otetaan lämpimästi vastaan, keikoilla lauletaan yhdessä ja oon löytänyt mun kuuntelijat. Kukaan ei enää vittuile.”

 

Siunauksii
Julkaisupäivä:
 10.5.2019
Kesto: 3:04
ISRC: FIKHY1900015

Säv. Tomi Tamminen, Heikki Anttonen
San. Dilemma
Sov. Tomi Tamminen, Heikki Anttonen, Dilemma
Tuotanto: Tomi Tamminen
Miksaus: Tomi Tamminen
Masterointi: Henkka Niemistö
A&R: Kari Hynninen / Suomen Musiikki
Kansi: Lino Gilberto, Justin Lee
C&P: 2019 KHY Suomen Musiikki Oy
Pressikuva: Lino Gilberto

Jaa


Yhteistyössä mm.