Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 17.07.2020

Veljekset Gallén pureutuu kansallistaiteilijan ja hänen unohdetun veljensä vaiherikkaaseen elämään

Akseli Gallen-Kallelasta on kirjoitettu paljon, mutta hänen veljensä Uno on jäänyt historian kirjoissa täysin tuntemattomaksi. Unon tarina avaa uuden näkökulman myös kansallistaiteilijamme elämään ja tuotantoon.

Liken kustantamana maaliskuussa ilmestyvässä Veljekset Gallén –veljeselämäkerrassa tietokirjailija Viljami Puustinen (s.1969) sukeltaa tunnetun sukunsa vaiettuihin salaisuuksiin.

Puustisen isoäiti May Gallén oli Akseli Gallen-Kallelan veljen Unon tytär.

Unosta piti tulla viulisti, mutta hän ajautui häpeälliseen konkurssiin ja myrskyisään avioliittoon. Akselista tuli taiteilija, joka loi ikonisen suomalaiskansallisen kuvaston vaimonsa tukemana. Millainen suhde Unolla oli kansallistaiteilijaksi kohonneeseen veljeensä? Ja miksi Uno kuoli New Yorkissa yksin ja unohdettuna?

Uutuuskirja avaa myös uraauurtavasti vuosisadan vaihteen henkitieteellisiä ja teosofisia virtauksia ja niiden vaikutusta kulttuuriin, yhteiskuntaan ja taiteeseen.

”Tämä kirja oli minulle, 2000-luvun ihmiselle, aikamatka nuoreen Suomeen. Uno kuoli 100 vuotta sitten, ja Akselin poistumisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta. Olen tutkinut sukumme ilon hetkiä, vaiettuja vaiheita ja pyyhkinyt pölyjä suurmiesten hartioilta. Tämä tarina on tosi”, Puustinen kuvailee.

Jaa


Yhteistyössä mm.