Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 27.09.2019

Viikinsaaren SaariHelvetti oli menestys!

5000 ihmistä hengitti heviä Tampereella.

Tampereen kesän raskain festivaali SaariHelvetti järjestettiin kuluvan viikon perjantaina ja lauantaina. Ensimmäinen kaksipäiväinen SaariHelvetti keräsi ennätysyleisön. Tiiviin perjantain, loppuunmyydyn lauantain ja ravintola Jack the Roosterin kahden illan jatkobileiden yhteinen osanottajamäärä oli 5000 tanakan tavaran ystävää.

Viileässä säässä kisailtu SaariHelvetti kuumeni perinteisen hehkuvaksi. Perjantaina koettiin uusia tuulia, kun helsinkiläinen Lähiöbotox nosti pomppumetallin totaalisesti takaisin pinnalle ja tanskalainen MØL poisti vaikut korvista vellovalla ja piilomelodisella shoegaze-metallillaan. Myös Fear of Dominationin vaihtoehtoinen industrial metal ja Swallow the Sunin jylhä doom toivat innostavaa vaihtelua SaariHelvettiin.

Lauantaista muodostui festivaalin “pääpäivä”. Ennakkoon loppuunmyyty menu tarjosi alkupaloiksi muun muassa Tyrantin tuimaa nahkaheviä, Medeian elävää death metal -paahtoa ja Rytmihäiriön väkevää ja makeaa sahausta. SaariHelvetin parhaat löylyt sihahtivat, kun Korpiklaani ja Turmion Kätilöt ruoskivat yleisön hurmokseen tapahtuman odotetuimpina esiintyjinä.

– SaariHelvetti näytti jälleen, että raskaan musiikin laajalle ja eri tyylejä esittelevälle kokonaisuudelle on paikkansa. Lisäksi olen erittäin ylpeä, että SaariHelvetin loppuunmyyty lauantai oli koko Viikinsaaren historian suurin yksittäinen yleisötilaisuus. Meillä nautti musiikista lauantaina 2500 tyytyväistä kävijää.

Seuraava SaariHelvetti järjestetään Tampereen Viikinsaaressa 7.-8. elokuuta 2020.

Jaa


Yhteistyössä mm.