Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 23.07.2021

Ville Rusanen julkaisee ensimmäisen soololevynsä

Suomalaisen musiikin levyllä mukana ensitaltiointi Aulis Sallisen Kalliopohja -laulusta

Baritoni Ville Rusanen ja pianisti Pami Karvonen ovat julkaisseet levyn Polkuja – Lauluja suomalaisesta luonnosta. Levyllä kuullaan ensitaltiointi Aulis Sallisen Kalliopohja -laulusta, jossa mukana myös Villen sisko, laulaja Johanna Rusanen. Polkuja – Lauluja suomalaisesta luonnosta on Ville Rusasen ensimmäinen soololevy.

Polkuja – Lauluja suomalaisesta luonnosta -levy on saatavilla digialustoilla kuten Spotifyssa jo nyt ja CD-levynä 8.1.2021 alkaen Levykauppa Äx:ssä.

Levyn kappaleet on taltioitu viime kesänä yhdessä pianisti Pami Karvosen kanssa Siuntion keskiaikaisessa kivikirkossa. Levyllä kuullaan Kilpisen, Madetojan, Melartinin ja Sallisen musiikkia. Kantavana teemana levyllä on Suomen luonto, joka on Rusaselle ja Karvoselle hyvin tärkeä. He viettävät suuren osan vapaa-ajastaan Suomen metsässä ja järvillä.

”Olemme jo vuosia puhuneet Pami Karvosen kanssa yhteisestä levystä. Keväällä 2020 huomasimme kalentereissamme olevan hyvin aikaa levyprojektille. Kevään konserttien ja oopperaproduktioiden kadottua moni asia muusikkoudesta ja musiikin tärkeydestä on kuultavissa levyn lauluissa. Olen lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen ja olen urallani vaiheessa, jossa pystyn toteuttamaan rohkeasti omaa visiota ja tulkintaa”, kertoo Ville Rusanen.

Pami Karvonen kertoo: ”Laulut levylle ovat valikoituneet molempien muusikoiden uran varrelta. Aulis Sallisen ja Helvi Juvosen tekstiin säveltämä laulu Kalliopohja on Suomen 100-vuotisjuhliin valmistunut laulu, jonka kantaesitimme Kultarannan konsertissa osana Naantalin musiikkijuhlia.”

VILLE RUSANEN
Baritoni Ville Rusanen nousi yleisön tietoisuuteen voitettuaan Lappeenrannan laulukilpailut vuonna 2004. Hän on esiintynyt Suomen Kansallisoopperassa mm. nimiroolissa Andrew Lloyd Webberin suurmenestyksessä Oopperan kummitus. Savonlinnan Oopperajuhlilla hänet nähtiin viimeksi Rossinin oopperassa Sevillan Parturi. Vuonna 2017 Rusanen lauloi Savonlinnassa Sallisen Kullervo-oopperan nimiroolin. Rusasen kansainvälinen ura on vienyt häntä mm. Milanon La Scalaan ja Lyonin oopperaan. Hän esiintyy aktiivisesti ulkomaisten orkestereiden solistina. Sibeliuksen Kullervon baritonisolistina Rusanen on laulanut ympäri maailman. http://www.villerusanen.com/

PAMI KARVONEN
Pianisti Pami Karvonen on ensimmäinen länsimainen pianisti, joka on kutsuttu esiintymään kiinalaisen musiikin esittäjänä Hong Kongin kiinalaisen orkesterin solistiksi. Vuonna 2019 hän esiintyi mm. Hong Kongissa Ravelin G-duurikonserton solistina. Hän on ollut mukana pianistina Kroma-yhtiön Mirages-elokuvatuotannossa, joka on Kaija Saariahon musiikkiin perustuva audiovisuaalinen runoelma. Pami Karvonen on myös kirjailija sekä intohimoinen kalastaja ja ruoanlaittaja. Kirja Kalaonnea – Järveltä ruokapöytään syntyi yhteistyössä Tommi Sarlinin kanssa. https://fantasticoproduction.fi/esiintyjat/pami-karvonen/

CD-LEVYT
https://www.levykauppax.fi

Jaa


Yhteistyössä mm.