Suomalaisen musiikin, tanssin ja teatterin erikoislehti | Seuraava lehti ilmestyy 12.02.2021

Yoki kokosi albumin elämän palasista

Oululaiselta Yokilta ilmestyy tänään voiman ja seesteisen tunnelmoinnin täyteinen debyyttialbumi Palasia elämästä. Levykokonaisuus on myötätuntoinen kertomus elämästä. Kaikki ei suju suunnitellusti, mutta jokaisen kappaleen takana on kuitenkin pieni toivonpilke tulevasta.

Musiikillisesti albumi on monipuolinen keitos, jonka yhdistäväksi tekijäksi nousee Yokille ominainen hypnoottinen pop-näkemys. Draaman kaaresta ei puutu dynamiikkaa, ja vaikka levyn yleisilmeessä on melankoliaa, kokonaisuus on kuitenkin rohkaiseva ja lohdullinen. Elämän palasiin mahtuu myös yksi duetto tuottaja Edu Kettusen kanssa.

Albumin biisien kirjoittaminen on ollut biisinkirjoittaja ja laulaja Elisa Koivupurolle vuosien mittainen matka. ”Biisientekoprosessi on alkanut jo vuosia ennen Yokia. Se on ollut vahvasti tutustumista itseensä ja omaan runouteen”, Elisa kertoo. ”Siinä on ehtinyt kasvaa moneen suuntaan ja monet biiseistä ovatkin kasvaneet kirjoittajansa mukana. Jokainen levyn kappale on syntynyt puhtaasta tarpeesta ilmaista jotain hetkeä, maisemaa tai tunnetta. Kirjoittajana ja säveltäjänä kulma tekstiin ja melodioihin on esteettinen. Sen vain tuntee, kun sanat ja asiat ovat oikeilla paikoillaan. En usko, että koskettavia kappaleita voi tehdä ilman suurta tunnetta. Tykkään ajatella, että kirjoitan ennemmin maisemaa kuin tarinaa. Näin kuulijan on myös helpompaa peilata biisiä omaan elämään.”

Tuottaja Edu Kettunen on miksannut albumin biisit kahta lukuun ottamatta. Elisa kuvailee yhteistyötä hänen kanssaan mutkattomaksi ja helpoksi. ”Edu on rauhallinen, luotettava ja määrätietoinen tuottaja, jonka kanssa ei tarvitse hoitaa asioita kättä vääntämällä. Suurta etua koen olleen myös Edun pettämättömästä tekstintajusta, sekä instrumenttien hallinnasta. Levyntekoprosessia Edun kanssa kuvastaa parhaiten sana lämpö.”

Yoki nähdään livenä levynjulkaisun yhteydessä Oulun 45 Specialissa perjantaina 31.7.2020.

Palasia elämästä Spotifyssa.

Yoki:
Elisa Koivupuro – laulu
Niko Ruuskanen – kitara
Jusu Tapio – koskettimet
Jukka Vihermaa – kitara
Tommi Södö – basso
Mikko Arvola – rummut

Jaa


Yhteistyössä mm.