Rock-tulokas Westway julkaisee tanssittavan ja kauniisti sykkivän singlen Holding On

Laulajia jo toisessa polvessa – Yhtyeen keulakuvana Tommi Läntisen poika Ilmari

Pääkaupunkiseudulta ponnistava Westway on koukuttavaa poppia ja periksiantamatonta rockia yhdistelevä kvintetti, jonka sydämiä sulattavat kappaleet jäävät päähän soimaan loppupäiväksi. Yhtyeen kesällä tulevalta debyytti-EP:ltä on tähän mennessä julkaistu singlet Everlasting ja Martyr, jotka saavat nyt seurakseen uunituoreen kappaleen Holding On.

Yhtyeen laulaja-kitaristi on Ilmari Läntinen, joka Amsterdamissa asuessaan julkaisi kaksi EP:tä ja yhden singlen omalla nimellään. Tämän lisäksi hän on vaikuttanut myös isänsä Tommi Läntisen yhtyeessä Uuden Musiikin Kilpailussa sekä festivaalilavoilla. Ilmari on kirjoittanut Westwayn ensimmäiset julkaisut, joissa hän on myös soittanut suurimman osan instrumenteista. Levyllä kuultavat rumpusuoritukset ovat Shiraz Lane -yhtyeen Ana Vilkkumaan käsialaa, ja ne nauhoitettiin Magnusborgin studiossa ennen Westwayn lopullisen kokoonpanon muodostumista.

Olin pitkän aikaa miettinyt, mikä seuraava musiikillinen askeleeni voisi olla, ja Westway tarjosi siihen parhaan mahdollisen vastauksen. On aivan mahtavaa olla samassa bändissä näitten huipputyyppien ja raudanlujien muusikoiden kanssa!”

Kesällä 2021, Westway sai muotonsa bändinä. Läntisen lisäksi Westwayn kokoonpanoon liittyi Vanta yhtyeestä tuttu rumpali Henri Niemi, basisti Joni Hartikainen ja kitaristi Tuomas Hokkanen, jotka vaikuttavat myös Airi’s yhtyeessä ja multi-instrumentalisti Hampus Backström, joka vastaa myös ensimmäisten sessioiden kosketinsoitinosuuksista.

Bändi keikkailee keväällä pääkaupunkiseudulla ja on jo aloittanut seuraavan musiikillisen kokonaisuuden valmistelemisen, jota varten äänitykset alkavat syksyllä.

Westwayn tulevat keikat:
13.4 - Hard Rock House, Roihuvuori (w/ Rock-Criminals, Refugees)
30.4 - Docker Bar, Jätkäsaari (w/Coochilla)

FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE