Suomenkielistä rockia Amerikan tyylilllä – Max Olavi & Elävät Kuvat julkaisee Joku muu -singlensä

Ammattimuusikoista koostuva yhtye ammentaa inspiraatiota 80-luvun Pettyn ja Springsteenin maailmoista

Kotkassa 2021 perustettu Max Olavi & Elävät Kuvat on vanhojen tekijöiden muodostama uusi tulokas suomirockin kentällä. Debyyttisinglensä Kuparinpunainen Taivas viime kesänä julkaissut yhtye kertoo löytäneensä bändin punaisen langan vanhoja perinteitä kunnioittavasta amerikkalaisesta rockista. Biiseissä läsnä ovat hyvin perinteiset rockin teemat; kertovathan ne rakkauden kaipuusta ja elämän onnesta sekä onnettomuudesta.

Nyt julkaistavan Joku muu -sinkun tarinan inspiraatio löytyi erään suljetun kotkalaisen koulun ovessa olevasta kyltistä: ”Varo, oven takana voi olla joku.”

Suurena elokuvaharrastajana varsinkin vanhemmat 60-,70- ja 80-lukujen elokuvat ja niiden seesteinen, värikylläinen maailma toivat idean kappaleen tekstiin. Biisi voisi olla kauhuelokuvista lainattu pilke silmäkulmassa -tarina henkilöstä, joka odottaa iltaseuraansa. John Carpenterin tyyliin oven takana voi olla joku muu. Toisaalta tekstin voi myös tulkita on-off-suhteen jahkailuna. Jos et anna itsestäsi kaikkea, oven takana voi olla jo seuraava jonossa”, yhtyeen laulaja Max Paananen pohdiskelee.

Joku muu on samalla ote vielä tänä vuonna julkaistavalta esikoisalbumilta, jonka kaikki biisit ovat saaneet alkunsa Max Paanasen ja Juho Roslakan co-writing-sessioista, ja pandemian vuoksi koko levy on äänitetty etänä. Nyt julkaistun kappaleen demo työstettiin Kotkassa melkein lopulliseen rakenteeseensa, jonka jälkeen muut jäsenet soittivat omat osuutensa kotistudioissaan.

Ei ole sattumaa, että lopputuloksessa kuuluu kokemuksen soundi, musiikin tuottamisen osaaminen ja pyrkimys aitoon ilmaisuun. Bändin jäseniä on nähty muun muassa Yössä, Mambassa sekä lukuisten suomalaisten eturivin artistien taustabändeissä. Televisiossa herroja on voitu bongata The Voice Of Finland- ja Elämäni Biisi -ohjelmissa.

Max Olavi & Elävät Kuvat on:
Max Paananen – laulu
Sami Niskavaara – kitara ja taustalaulu
Teemu Seppälä – kitara ja taustalaulu
Juho Roslakka – akustinen kitara ja perkussiot
Timo Mynttinen – basso ja taustalaulu
Harri Lehtonen – rummut

SPOTIFY | FACEBOOK | INSTAGRAM