Suurimaan ja Simo Silmun sinkku Kesäyö (kaikki unohtuu) ja upea Onnen kukkuloilla -EP saattelevat rautalankafanit kohti yöttömiä öitä

Kesäromanssin äärellä tarinoiva Suurimaa valmistaa rautalangan ja pop-iskelmän ystävät kesän viettoon uudella Kesäyö-singlellään, joka julkaistaan huomenna. Simo Silmun haitarinsoitolla höystetty kappale on samalla Onnen kukkuloilla -EP:n viimeinen sinkkulohkaisu. Singlestä tehtiin myös biisin intensiivisen tunnelman vangitseva video, jonka voit katsoa jo nyt täältä.

"Jälleen kerran oli mahdollisuus perehdyttää Suomen kansaa haitarimusiikin mielenkiintoiseen maailmaan, ja haitari oli paljon helpompaa kuin urkujen soitto Onnen kukkuloilla -biisissä", Simo Silmu hymyilee "Mustia koskettimia kun haitarissa ei oikeen näje. Kesäisissä tunnelmissa tän biisin kanssa kohti kesää".

Myös muu bändi on samoilla linjoilla:

Tämä on tällainen Suurimaan kesähitti, joka laittaa juhannuksena laiturinnokat raikaamaan läpi Suomen. Biisissä haitaria soittaa Simo Silmu ja Kesäyö (kaikki unohtuu) on nimensä mukaisesti todellinen kesäbiisi. Kappale kuljettaa meidät kielletyn rakkauden äärelle pohdiskellen kannattaako hetkeen tarttua, kun kaikki joka tapauksessa katoaa? Kesäyö on täydentää Suurimaan Onnen kukkuloilla -EP:n”, yhtye kertoo.

Legendaarisen Yölinnun kultavuosien vanhat bänditoverit Saku Mansikkamäki ja Simo Silmu ovat tänä vuonna tarjoilleet rautalankamusiikin ystäville uutta musiikkia jo kolmen singlen verran, ja genren fanit ovatkin ottaneet uuden yhtyeen nopeasti omakseen.

Perjantaina julkaistulta Onnen kukkuloilla -EP:ltä on aikaisemmin julkaistu hitiksi muodostunut nimikkoraita Onnen kukkuloilla ja huhtikuussa kuultu Sä et vielä lähtis pois. Lisäksi yhtye julkaisi maaliskuussa yllätyssinglen Taivas täynnä tähtiä.

Helmikuussa lanseeratun Suurimaan biisejä on kuunneltu eri alustoilla yhteensä jo yli puoli miljoonaa kertaa. Myös radioaalloilla yhtyeen musiikki on ollut aktiivisessa soitossa. Nosteessa oleva bändi lähtee loppukesästä kiertämään keikkalavoja ja nauhoittaa jatkoa EP:lle vielä tämän vuoden aikana.

SUURIMAA | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY