Elektrofolk-yhtye Okra Playground julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta albumiltaan

ITKU-single on lokakuussa julkaistavan levyn nimikkoraita sekä aloituskappale

Kansainvälisiä lavoja ahkerasti kiertävä kuusihenkinen suomalaisyhtye Okra Playground julkaisi tänään uuden singlen ITKU. Kappale on ensimmäinen sinkkulohkaisu sekä albumin nimikkoraita yhtyeen 28. lokakuuta ilmestyvältä kovasti odotetulta kolmannelta albumilta.

Yhtyeen musiikissa yhdistyvät traditionaaliset instrumentit moderneihin äänimaisemiin, vahvoihin lauluharmonioihin ja isoon soundiin, jossa kuuluvat vaikutteet niin elektronisesta musiikista kuin pop rockista. Kolmen naislaulajan äänet, ajankohtaiset tekstit, hypnoottiset rytmit ja musiikin mystinen energia ovat lumonneet kriitikoita ja yleisöjä mantereelta toiselle.

”Albumin avausraita ITKU kutsuu laulamaan ja tanssimaan. Kappale kertoo itkun hyvää tekevästä voimasta, joka voi olla riehakasta ja vahvaa. Tarvitsemme yhteistä, maailmaa parantavaa itkua - kyynelten seasta syntyvät myös riemu, ilo, tanssi, voima ja toivo”, yhtye kertoo.

Musiikilla voi kertoa paljon myös ilman sanoja ja kappaleessa käytetäänkin sanatonta laulua. Kappaletta värittää elektro-/popmusiikissa harvemmin tavattu ainutlaatuinen instrumentaatio. Vanhan ja uuden symbioosissa jouhikko, kantele, haitari, sähköbasso ja perkussiot luovat hypnoottisen pohjan, jonka väkevä itämerenkansojen kansanmusiikille ominainen voimakas laulutapa kohottaa korkeuksiin. Kappale on Päivi Hirvosen sävellys ja yhdessä yhtyeen sekä albumin tuottajan Sami Zimmermannin kanssa sovittama.

Okra Playgroundin kaksi edellistä albumia Turmio ja Ääneni yli vesien olivat arvostelu- ja listamenestyksiä sekä kotimaisissa että kansainvälisissä medioissa. Yhtye on keikkaillut aina Malesian Rainforest World Music Festivalilta Flow Festivaliin, sekä muun muassa Pohjoismaissa, Virossa, Saksassa, Belgiassa, Iso-Britanniassa ja Hong Kongissa. Yhtye on myös suuntaamassa tänä syksynä ja ensi keväänä Yhdysvaltojen kiertueille.

Suomessa yhtyeen pääsee näkemään seuraavaksi albumin julkaisukeikoilla:

23.11. – G Livelab, Tampere
Facebook | Liput (Tiketti)

24.11. – Kuudes linja, Helsinki
Facebook | Liput (Tiketti)

Okra Playground on:
Maija Kauhanen – laulu, kantele
Päivi Hirvonen – laulu, viulu, jouhikko
Essi Muikku – laulu, kantele
Sami Kujala – sähköbasso
Veikko Muikku – haitari, syntetisaattori
Oskari Lehtonen – perkussiot

OKRA PLAYGROUND | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY