Sointi Jazz Orchestralla on luvassa kiireinen syyskausi. Ohjelmassa on yhteensä 8 konserttia, joista peräti viisi on Helsingin ulkopuolella!

Palkittu norjalainen trumpetisti ja säveltäjä Mathias Eick saapuu Sointi Jazz Orchestran solistivieraaksi syyskuun viimeisellä viikolla. Arvostetun ECM-levy-yhtiön talliin kuuluva Eick on julkaissut neljä albumia omalla nimellään sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippuartistien ja -yhtyeiden kanssa aina Trondheim Jazz Orchestrasta Chick Coreaan.

Ennakkoluulottomista musiikillisista avauksista tunnettu Sointi Jazz Orchestra ja kansainvälistä suurmenestystä nauttiva Eick yhdistävät voimansa G Livelab Helsingissä ja Tamperella järjestettävissä ainutlaatuisissa konsertissa. Ohjelmisto koostuu pääosin Eickin sävellysten uusista sovituksista, jotka hyödyntävät SJO:n erityistä instrumentaatiota nostaen yhteistyön parhaat puolet esiin.

ti 27.9. klo 19, Tampere, G Livelab. Liput 27 €
ke 28.9. klo 19 Helsinki, G Livelab. Liput 27 €

Lokakuun alussa virtuoottinen laulaja Maja Mannila tähdittää Sointi Jazz Orchestran Pohjanmaan konsertteja. Konserteissa yhdistetään Sointi Jazz Orchestran Kolibri-albumin musiikkia ja Maja Mannilan soolotuotantoa orkesterille räätälöityinä sovituksina. Luvassa on muhkeaa saundia ja häikäisevää vokaaliakrobatiaa, kun Sointi Jazz Orchestra syventyy upeaäänisen laulaja-säveltäjä Maja Mannilan musiikkiin.

pe 7.10. klo 19, Kokkolan konservatorion sali, Kokkola. Liput 18/ 10 €
la 8.10. klo 18, Frans Henriksson -sali, Närpiö. Liput 18/10 €

Lokakuun lopulla lukuisin palkinnoin huomioitu omaääninen saksofonisti-säveltäjä Maria Faust ja Sointi Jazz Orchestra yhdistävät voimansa kahdessa ainutlaatuisessa yhteiskonsertissa Espoossa ja Turussa.
Konserteissa kuullaan Maria Faustin sävellyksistä kirjoitettujen uunituoreiden sovitusten lisäksi myös hänen Sointi Jazz Orchestralle kirjoittamaansa täysin uutta musiikkia.

pe 21.10. klo 19 Sellosali, Espoo.
Liput 28 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
pe 28.10. klo 19 Logomo, Turku.
Liput 22,5 €/ 20,5 €/ 20 €/ 15,5 €

Syyskauden viimeiset konsertit tuovat orkesterin takaisin Helsinkiin. Luvassa on kaksi kantaesityskonserttia, joista ensimmäinen, baritonisaksofonille ja jazzorkesterille sävelletty sarja Turta – Benumbed, saa ensiesityksensä torstaina 3.11. Suvilahden Tiivistämössä. Tämän kouluväkivallasta kertovan, omakohtaisista kokemuksista ammentavan kokonaisuuden solistina ja säveltäjänä toimii mm. Ismo Alangon yhtyeestä ja Helsinki-Cotonou Ensemblestä tuttu Joakim Berghäll.

Syyskauden viimeinen konsertti keskiviikkona 30.11. on nuoria säveltäjiä esille nostava kantaesityskonsertti, joka vastaa tällä kertaa kysymykseen: Minkälaisia teoksia syntyy, kun sävellystyön lähtökohdaksi otetaan oman elämän idoli? Orkesteri on kutsunut mukaan seitsemän säveltäjää orkesterin omista riveistä ja ulkopuolelta.

Tällä kertaa jo perinteeksi muodostuneen kantaesityskonsertin näyttämönä toimii Malmitalo ja illan aikana kuullaan kantaesitykset säveltäjiltä Aurora Hentunen, Bianca Rantala, Markus Pajakkala, Oskari Siirtola, Rasmus Soini, Panu Luukkonen ja Pekka Seppänen.

to 3.11. klo 19 Tiivistämö, Helsinki. Liput: 20/10 €.
ke 30.11. klo 19 Malmitalo, Helsinki. Liput: 17/13 € + plavelumaksu

 

https://sointijazzorchestra.com/