Kohtaloita kultareunuksin - LILLI julkaisi elämän kolhut kultaavan toisen studioalbuminsa

Valokuvaaja: Markus Koskinen

Kintsugi (kullalla korjaaminen) on japanilainen taidemuoto rikkoontuneen keramiikan korjaamiseksi lakalla, johon on pölytetty tai sekoitettu kulta-, hopea- tai platinajauhetta. Japanilainen estetiikka arvostaa esineen käytöstä syntyneitä kulumisen jälkiä. Filosofiana se käsittelee rikkoutumista ja korjaamista osana esineen historiaa eikä virheitä pyritä peittämään. Kintsugi keskittyy ohimenevyyden ja epätäydellisyyden hyväksymiseen.

Samaa filosofiaa on noudattanut porilainen LILLI-bändi työstäessään toista täyspitkää albumiaan. Albumin kappaleet ovat tosielämässä tapahtuneita ihmisten eheytymistarinoita, jotka on kasattu palasista yhdeksi kokonaiseksi albumiksi. Kappaleissa huokuu eletty elämä kaikkine haasteineen ja rosoineen. Kukaan meistä ei selviä elämästä ilman kolhuja, mutta niitä on opittava arvostamaan ihmisen henkisen kasvun merkityksessä.

LILLI:n debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2020, joten kakkosalbumia bändi on ehtinyt työstämään jo parisen vuotta. Huolellinen kypsyttely ei ole ollut turhaa, sillä lopputuloksena on hyvällä maulla kasattu, laadukas kokonaisuus. Albumi pitää sisällään massiivisia sovituksia ja mukaansatempaavia tarinoita. Biiseissä liikutaan musiikillisesti rock- ja metallimusiikin rajamailla, joka luo yllätyksellisyyttä albumin sisältöön ja kantaa albumin loistavasti aina alun introsta viimeiseen kappaleeseen saakka. Kokonaisuutena albumin musiikki on selkeästi raskaampaa tyylisuuntaa, kuin bändin debyyttialbumi, mutta ehdottomasti hyvässä merkityksessä.

Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen albumiimme ja meillä oli tekoprosessin aikana mahdollisuus työskennellä useiden toinen toistaan lahjakkaampien kosketinsoittajien, kuten Akseli Kaasalaisen (Dreamtale), Mikko Kujanpään (Memoremains), Antti Simosen (...and Oceans) ja Marko Karttusen kanssa. Vierailijat tuovat oman tyylikkään kädenjälkensä kokonaisuuteen, mikä toi kappaleisiin uutta draivia ja musiikillista syvyyttä”, kertoo yhtyeen basisti ja studiopäällikkö Sami Halinen. “Osa albumin tarinoista on varsin raadollisiakin ihmiskohtaloita niin yksinäisyyden tuomasta pitkästä matkasta yli viikonlopun tai hoitoalan raskaasta työstä etenkin viimeisten koronavuosien aikana”, yhtyeen laulaja Lily Black jatkaa.

Katso albumin kappaleesta Back to Life julkaistu musiikkivideo: https://youtu.be/JV56emEOIDw
Kuuntele albumi musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/lilli-kintsugi

Linkit:
Facebook: https://m.facebook.com/lillitheband/
Instagram: https://www.instagram.com/lilli.theband