Brädin uusi single Meilläpäin on ylistys pikkukaupungeille ja duunareille

Kuuntele Meilläpäin tästä! Lahtelaisräppäri Brädin 7.10 julkaistava single Meilläpäin on ylistys Suomen pikkukaupungeille ja duunareille, jotka päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen tuovat ruoan pöytäämme, hoitavat sairaamme ja ovat lopulta ne, jotka pyörittävät tätä yhteiskuntaa. Brädi on saanut oman räppikasvatuksensa aikana, jolloin räppärin suorastaan kuului edustaa paikkaa, josta on kotoisin. Se on myös aina kuulunut Brädin omassa musiikissa.

Oma kaupunki, oma jengi - mitä muutakaan sitä edustaisi? Se iski mulle heti junnuna tosi kovaa, ja sopi myös urheilujätkälle. En keksi montaa tyyppiä, joka olisi enemmän lahtelainen - ja ylpeä siitä - kuin minä. Ja hyvä niin. Mä annan lahtelaisuuden ja tietyn 'maalaisuuden' kuulua mun musassa aina, joskus se näyttäytyy romanttisempana kotiseuturakkautena, joskus ylpeänä kukkoiluna, joskus sopivana provokaationa. 'Meilläpäin' ei ole varsinaisesti Lahti-biisi, vaan siinä puhutaan oikeastaan koko kehien, pintapiirien ja muiden hype-kuppikuntien ulkopuolisen Suomen nöyrien 'blue collar' -duunareiden nimissä”, Brädi kertoo.

Biisin kertosäkeeseen mukaan saatiin Brädin vanha tuttu, lahtelaislaulaja Kimmo Härmä.

Mä lauloin ensimmäisen säkeistön itse, ja se oli taas yksi loikka eteenpäin omassa ilmaisussa, mutta koin, että kertosäkeeseen tarvittiin enemmän voimaa ja osaamista, mitä itse pystyin antamaan, ja kutsuin hätiin miehen menneisyydestäni. Kimmo Härmä asui lapsuudessani kanssani samassa rapussa. Olin niitä meidän talon pieniä, ja Kimmo isoja poikia. Ihailin sitä nuorta rokkaria, aikana, jolloin itse käytännössä söin vielä hiekkaa. Vuosien varrella on ollut hauska nähdä Härmän pompsahtelevan esiin milloin jonkun bändin keulilla, milloin soolona, milloin valloittamassa The Voice of Finland -lavaa. Nyt, kun tarvitsin vahvaa, suomalaista miesääntä, muistin Kimmon. Symbolisesti, ja muutenkin, tosi hieno juttu, että mies lähti messiin. Poutakadun pojat, Lahen Mukkulasta, viimein yhdessä!”

 

Brädi somessa:
TikTok: bradidaddy
Instagram: bradi03
Facebook: Brädi