Maija Vilkkumaa juhlakeikalle Helsingin Jäähalliin

1973 on juhlavuottaan viettävän rokkarin uran suurin keikka: ”Törkeän upeat bileet”

Suomen rakastetuimpiin laulunkirjoittajiin lukeutuva Maija Vilkkumaa tekee Helsingin Jäähallissa uransa suurimman keikan. Lauantaina 11. marraskuuta 2023 toteutettava keikka nimeltä 1973 on lähes tarkalleen keikkapäivänä 50 vuotta täyttävän Maija Vilkkumaan juhlakeikka. Siellä kuullaan laaja otanta palkitun ja arvostetun artistin tuotantoa suurimpia hittejä unohtamatta.

Tämä konsertti on mulle iso ja pitkäaikainen unelma. Olen itse nähnyt Jäähallissa nuorna tyttönä mm. Metallican ja Guns’n’Rosesin, hallin oransseissa penkeissä on jotain elämää suurempaa”, Maija Vilkkumaa sanoo ja jatkaa:

Meidän jengi Laulavine Ystävineen on uskomattomassa iskussa ja näistä synttäribileistä tulee aivan törkeän upeet, sellaiset joissa mitä vain voi tapahtua. Tuu mukaan tanssimaan ja laulamaan, itkemään ja nauramaan, unohtamaan huolet ja paineet ja suorituspisteet. Juhlistetaan elämää ja ajankulkua ja tätä hetkeä, ja ollaan just sellaisia kuin ollaan! Olet sydämellisesti tervetullut."

Maijan kanssa Jäähallin lavalle esiintymään nousee hänen klubikeikoiltaan tuttu kokoonpano (Ville Salminen, kitara, Malla Rantanen, basso, Ville Kyttälä, kosketinsoittimet ja Ilkka Tolonen, rummut) mutta vahvistettuna kolmella laulavalla ja tanssivalla ystävällä (Jennie Storbacka, Eva Louhivuori ja Hilkka Louhivuori). Kyseessä on tämän taitavan kahdeksikon harvinainen yhteisesiintyminen. Viime kesänä Vilkkumaa teki tällä laajennetulla kokoonpanolla vain muutaman, hurmioituneen vastaanoton saaneen festarikeikan.

Koko uransa suunnannäyttäjänä toiminut Vilkkumaa elää vilkasta ja tuotteliasta syksyä. Lokakuun alussa Vilkkumaa julkaisi odotetun, kahdeksannen studioalbuminsa, joka kantaa samaa nimeä kuin juhlakeikka, 1973 – onhan kyseessä Maijan syntymävuosi.

Nyt julkaistavan 1973-juhlakeikan kunniaksi Maija Vilkkumaa yhtyeineen tekee harvinaislaatuisen ilmaiskeikan kauppakeskus Kamppi Helsingissä keskiviikkona 26.10. klo 17.00.

 

Maija Vilkkumaa: 1973 -juhlakeikka

La 11.11.2023, Helsingin Jäähalli

Liput alkaen 39,90€

Liput tulevat myyntiin 1.11.2022

Lippu.fi/Maija

Konsertin järjestää Nelonen Media Live, yhteistyössä Radio Suomipop