Jyväskyläläinen modernia rockia soittava NELOSOLUT julkaisi monisävyisen EPn

Valokuva: Elias Mäkinen

Nelosolut on jyväskyläläinen viisihenkinen yhtye, jonka musiikissa voi kuulla vaikutteita modernista rockista, shoegazesta ja grungesta. Kolme vuotta sitten perustettu yhtye koostuu parikymppisistä kavereista, joiden yhteinevä intohimo musiikkiin ajoi porukan yhteen.

Sisällöllisesti tuottelias ja aktiivisesti keikkaileva julkaisi 2022 helmikuussa ensimmäisen kokopitkän albuminsa. Kuluvan vuoden aikana keikka-auto on nykätänyt treenikämpän pihasta liikkeelle jo yli 20 kertaa.

Nyt bändi on julkaissut "Muste" EP:n joka sisältää kuusi uutta kappaletta.

Kuuntele EP: https://push.fm/fl/nelosolut-muste

Bändi taustoittaa EP:tä:
"Vaikka edellinen albumi oli suht tuore vielä, oli pöytälaatikkoon alkanut kertyä läjä aivan loistavia biisejä. Haluttiin myös julkaista taas jotain uutta ihmisille kuultavaksi ja näin syntyi ajatus EP:n luomisesta. Samalla löysimme loistavan tuottajan projektille, jonka myötä saimme otettua muusikin luomisen suhteen seuraavan eteenpäin vievän askeleen.
'Muste' – EP on alusta loppuun meidän kuuloista musiikkia ja jokaiseen biisiin on saatu juuri haluamamme lainen tunnelma. Itsekin luonnehdittiin, että kuuntelukokemuksena erittäin miellyttävä ja viihdyttävä kuuden biisin kokonaisuus. Studiossa kaikki tuntui osuvan vaan kohilleen EP:n kasaantuessa pala palalta ja koko luomisprosessi oli kaikinpuolin todella vaivatonta työskentelyä, joka sai biisit heräämään uudella tapaa eloon. Myös kesän keikoilla saatiin väläyteltyä EP:n biisejä ja ne herättivätkin kovaa kiinnostusta ihmisissä, joten kehotammekin, että kuuntele tämä tuote kerran, alusta loppuun ja sitten vielä kerran uudestaan…"

Nelosoluen rytmiosastosta vastaavat rumpali Lassi Huittinen & basisti Roope Pekkinen, kitaroissa ja taustalauluissa ovat Daniel Kuhmonen & Lukas Kuhmonen ja yhtyeen laulajana toimii Timi Pettersson.

Bändi on karistanut lähtöruudun sorahiekat jaloistaan uuden EP:n myötä ja löytänyt musiikillisen tyylinsä. Ideana on tietysti tehdä asioita paremmin, suuremmin ja isommalle yleisölle, mutta myös samalla säilyttää alusta-asti mukana ollut rentous ja hauskuus tekemisessä!

Instagram: https://www.instagram.com/nelosolut/
Facebook: https://www.facebook.com/Nelosolut