Videopeliaiheinen musiikkivideo vauhdittaa looper-artisti Katri O:n Vuosisadan rakkaustarinaa

DIY-nainen tekee biisit, musiikkivideot ja jopa soittimet itse

Äärimmäisen monilahjakas Katri O eli Katri Oikarinen on kerännyt nimeä etenkin looper-artistina luomalla upeita äänimaailmoja kitaran ja pedaalin kanssa. Osittain itse rakennetuilla soittimilla sekä haarukkojen ja veitsienkin kanssa soitetun Brave New World -levyn jälkeen Katri julkaisi sinkun Vuosisadan rakkaustarina, jolla kieli vaihtui suomeksi – mutta vain siksi, koska biisi tuntui luontevimmalta suomeksi ilmaistuna. Nyt skandipopin, iskelmän ja kantrisävyjenkin höystämä kappale saa osakseen nerokkaan musiikkivideon, jonka artisti on luonnollisesti luonut täysin itse.

"Vuosisadan rakkaustarina on kahdeksas itse toteutettu musiikkivideo. Omien videoiden tekeminen on hauskaa intuitiivista leikkiä. Lopputuloksen ei tarvitse noudattaa alkusuunnitelmaa, vaan se elää ja muuttuu prosessin aikana", Katri kuvailee ja jatkaa:

"Luotan luovaan prosessiin ja siihen, että jos suunnitelmaa ei rajaa liikaa etukäteen, prosessi synnyttää uusia ideoita, sellaisia mitä ei etukäteen olisi voinut tulla ajatelleeksi."

Vuosisadan rakkaustarinan musiikkivideosta tuli lopulta kiehtovan oloinen videopeli, jossa rakkautta laulussaan pohtiva artisti saa kahdenlaisia osumia erinäisistä esineistä.

"Video tuo yhden kerroksen lisää täydentäen biisin sanomaa", Katri toteaa.

Katri O:n suomenkielinen levy julkaistaan ensi keväänä. Seuraava single ilmestyy marraskuun lopussa.

FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE