Elliot’s Crazy Compassin In This World -albumilla kuuluu sodan läsnäolo – Osin improvisoidun albumin tuotti True Groove -legenda Tomás Doncker

Tuottaja Tomás Donckerin käsittelyssä valmistunut Elliot's Crazy Compassin uutuusalbumi julkaistiin 18.11.

Pieteetillä työstetty In This World on paitsi visuaalisia mielikuvia herättävä, myös vahva ajankuva.

"Kun studiosessiot alkoivat oli talvi ja olimme juuri kuulleet, että Venäjä oli aloittanut sodan Ukrainaa vastaan. Olimme epäuskoisia ja järkyttyneitä. Nämä fiilikset vaikuttivat levyn tunnelmaan", Joakim Guthwert kertoo.

Vapaasti eri musiikkityylejä yhdistelevä Elliot's Crazy Compass kuvailee musiikkiaan eklektiseksi popiksi. Yhtye taltio levylle kolme studiojameissa syntynyttä biisiä.

"Friend of my Enemy -kappaleessa on selvästi kuultavissa sodan kaikuja. Se on täysin improvisoitu sanoituksia myöten. Olemme tyytyväisiä, että saimme vihdoin levylle taltioitua tuoretta ja hetkessä syntynyttä musiikkia", Joakim jatkaa.

Yhtye ylistää myös levyn kansikuvaa, Camilla Vuorenmaan upeaa Georgia-teosta ja toteaa sen sopivan loistavasti levyn henkeen.

"In This World on mielestämme onnistunut ja monipuolinen kokonaisuus. Odotamme innostuneina sen vastaanottoa ja, että päästään keikoille esittämään albumin biisejä."

Elliot's Crazy Compassin, tuttavallisemmin ECC:n levynjulkaisukeikka nähtiin Helsingissä Kuudennella Linjalla 7. joulukuuta.

 

Elliot's Crazy Compass on julkaissut aiemmin ylistäviä arvioita keränneet Snapshot Gallery -EP:n (2020) sekä Bubbles-albumin (2021).

 

ELLIOT’S CRAZY COMPASS | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY