Henna Uotin ja Maki Kolehmaisen yhteistyön ensimmäinen helmi julkaistiin tänään – Rohtoa vai myrkkyä -single enteilee EP:tä tänä vuonna

Rohtoa vai Myrkkyä (feat. Antti Reini's healing Voice and Drum) -single enteilee EP:tä tänä vuonna

Vuosi 2023 on Henna Uotille uuden ajan vuosi. Suomenkielisen popin eri tyylillajien välillä sujuvasti vuodesta 2020 seikkaillut ja myös useiden radioiden aalloille päättynyt Henna Uoti on päättänyt olla entistä rehellisempi itselleen ja muille. Uuden ajan alkua juhlistaa tänään julkaistava Rohtoa vai Myrkkyä (feat. Antti Reini's healing Voice and Drum) -single.

"Muhun on sisäänrakennettu parantaja, joka voi toimia hyvin eri tavoin; koulutettuna sairaanhoitajana tai sielun hoitajana, myös musiikin kautta. Koen, että siiloin, kun jollakulla on voimaa tai annettavaa muille, se lahja pitää käyttää hyväksi", Henna sanoo.

Tulevan EP:n toinen single Rohtoa vai Myrkkyä on luonteva jatke jo viime vuonna julkaistulle Suden Sydän -singlelle, jossa oli läsnä vahvoja etnomusiikin mausteita. Jälleen poppia ja alkukantaisia elementtejä yhdistävän uuden biisin täydentävät Antti Reinin rummut sekä matalat kurkkuäänet, jotka vievät kuulijan pohjoisen karuille tuntureille. Antti ja Henna ovat tehneet jo aiemmin yhteistyötä Itkijänainen-singlen videolla.

Herkkyyttä ja vahvuutta yhdistävä Rohtoa vai Myrkkyä on Maki Kolehmaisen säveltämä biisi ja samalla ensimmäinen Makin ja Hennan yhteistyön hedelmä. Sanoituksista vastaavat Antton Ruusunen, Henna ja Sana Mustonen.

"Kappale kertoo tulisesta syvästä tunteesta ja rakkaudesta, vaikeasta valinnasta jäädäkö vai lähteäkö. Kun rakastaa niin että sydän pakahtuu mutta samalla myös lakastuu. Rohtoa vai myrkkyä on täynnä voimaa ja asennetta, silti lopputulos jää kuulijalle auki, kumpaa se on. Rohtoa vai myrkkyä?", Henna pohtii.

Rohtoa vai Myrkkyä julkaistaan helmikuun alussa myös englanninkielisenä versiona Poison and Remedy, jonka sanoituksista vastaa Antton Ruususen lisäksi lukuisen suomalaisten kansainvälisten hittien takaa löytyvä Tracy Lipp. Myös kappaleen musiikkivideo julkaistaan ensi kuussa.

FACEBOOK | INSTAGRAM