Lasten Teatteritapahtuma Kuulaksen kaukaisin esiintyjä tulee Etelä-Koreasta

KEVÄÄN KUULAKSESSA SEIKKAILLAAN MERELLÄ JA METSISSÄ

Lasten Teatteritapahtuma Kuulas järjestetään 35. kertaa Kouvolassa 11.–13.5.2023. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa Kuusankoskitalon näyttämöt täyttyvät Suomen ja ulkomaiden parhaimmista lastenteatterin ammattilaisista. Esiintyviä ryhmiä on kaikkiaan 11, joista katuteatteriesiintyjä tulee ensimmäistä kertaa Etelä-Koreasta. Festivaalin avajaiset perjantai-iltana sekä lasten työpajat ovat ilmaisia.

Tämän kevään esityksissä seikkaillaan merellä ja metsissä, tutkitaan tieteen saloja ja matkustetaan mantereelta toiselle – tarjolla on siis kokonainen maailma. Maksuttomat työpajat kutsuvat kaikki lapset ikään katsomatta taiteeseen ja leikkiin”, kuvailee ohjelmistovastaava Annukka Ruuskanen Työväen Näyttämöiden Liitosta.

Lippujen ennakkomyynti käynnistyy maanantaina 17.4. kello 10 osoitteessa www.netticket.fi. Esitysten ja lipunmyynnin aikataulut löytyvät Kuulaksen käsiohjelmasta ja uudistetuilta nettisivuilta www.kuulas.info. Jo maaliskuussa alkavasta ryhmämyynnistä tiedotetaan suoraan päiväkodeille ja kouluille sähköpostitse. Ryhmille on tarjolla ilmaisia festivaalibusseja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuella.

Esitykset Kuusankoskitalossa – huipennuksena Herra Heinämäen Lato-orkesteri

Teatteri ILMI Ö, Helsinki: Metsämosaiikki

Kiehtovassa ja moniaistisessa vauvateatteriesityksessä tila muuttuu pala palalta lumoavaksi metsäksi elävän musiikin, liikkeen ja kauniiden luontokuvien kautta. Miten maisemaa maalataan? Mitä kivillä on kerrottavanaan? Mihin leikki vie? Tule vauvasi kanssa luomaan ensimmäisiä yhteisiä teatterielämyksiä. 0–1-vuotiaille. Liput 15 € (sis. lapsen ja aikuisen).

Teatteri Tuike, Helsinki: Sukellus

Lempeän lämmin esitys on pienille lapsille suunniteltu ensikosketus teatterin maailmaan. Teatteri Tuikkeen tunnelmallisessa aistiteoksessa kuljetaan neljän vuodenajan läpi suomalaisessa luonnossa ja tutustutaan metsään, avaruuteen ja vedenalaiseen maailmaan. 1–3-vuotiaille. Liput 12 €.

Lappeenrannan kaupunginteatteri: Oi ihana Panama

Kun on ystävä lähellä, ei tarvitse pelätä mitään.” Tarina siitä, kuinka ihanaa on unelmoida ja kaivata kaukaisuuteen sekä siitä, miten tärkeää on ystävyys, koti ja turvallinen arki. Pikku Karhun ja Pikku Tiikerin seikkailu vie kaverukset matkalle, jonka päämäärä yllättää. Yli 2-vuotiaille. Liput 12 €.

Tanssiteatteri GLIMS & GLOMS, Espoo: Raxu Taskunen

Nukketeatterimusikaalin kiehtova tarina kiepsahtelee mantereelta toiselle, maan alle ja takaisin, loruriimittelyn tahtiin. Raxu Taskunen on nälkäinen, nokkela ja vilkas mutta laiska persoona, joka pakoilee ikävinä pitämiään asioita. Monitaiteilija Simo Heiskanen esittää kaikki hahmot riemastuttavan huumorin siivittämänä. Yli 3-vuotiaille. Liput 12 €.

Tuija Rantalainen & co., Helsinki: Veikko tahtoo ulos

Vahtikoira Veikolla on tylsää. Sikatylsää! Ei vaan KOIRAtylsää! Ulkona on kuoppia, luumäkiä, haisuja ja nakkiloita. Mutta Veikko on sisällä, lukkojen takana. Mitä tapahtuu, kun valpas vainukoira jää yksin kotiin? Esitys on Anja Erämajan lastenkirjaan perustuva ja Tuija Rantalaisen säveltämä uusi musiikkinäytelmä. Yli 3-vuotiaille. Liput 12 €.

Suomen Kiertueteatteri, Tampere: Maailman ympäri 80 päivässä

Lontoolainen herrasmies Fogg lyö vetoa siitä, että maailman pystyy kiertämään 80 päivässä. Hän lähtee yrittämään temppua palvelijansa kanssa. Ehtiikö kaksikko kiertämään maapallon, mihin Fogg välillä katoaa ja miksi salapoliisi Fix lähtee heidän peräänsä? Ennennäkemättömästi videotekniikkaa hyödyntävässä esityksessä mahdoton saattaa muuttua mahdolliseksi. Yli 3-vuotiaille. Liput 12 €.

Teatteri Rollo, Helsinki: Kuopankaivajat

Tarvitsetko kuopan? Tilaa paikalle Oy Kuoppa Ab! Toimeliaat kuopankaivajat saapuvat paikalle, mutta syntyykö kuoppa – vai jotain ihan muuta? Tietyömaa on meille kaikille tunnistettava ympäristö. Tästä ikiaikaisesta ilmiöstä leikkisä, hassu ja musiikkipitoinen esitys saa irti valtavasti arjen hauskuutta. Yli 3-vuotiaille. Liput 12 €.

Keski-Uudenmaan Teatteri: Salasaaren salanäytelmä

Upouusi koko perheen seikkailu TV:stä tuttujen hahmojen kanssa! Salasaari on pieni saari keskellä suurta merta. Sitä ympäröi hattarasumu, joka vetää tarinoita puoleensa kuin magneetti. Ja kaikkihan rakastavat tarinoita. Muut, paitsi Salasaaren ylipäällikkö Maja-Akka, joka kehittää katalan suunnitelman tarinoiden tuhoamiseksi. Miten tarinat saisi pelastettua? Yli 4-vuotiaille. Liput 12 €.

The Charming JAY, Etelä-Korea: The Charming JAY

Kaukaa valtameren takaa, Etelä-Koreasta, saapuu Kouvolaan maagisten ihmeittensä kanssa mies, joka yhdistää klassisen näyttämötaikuuden vauhdikkaaseen ulkoilmaesitykseen. Hän on kiertänyt ympäri maailmaa hämmästyttävien temppujensa kanssa. Yksi näytöksistä on Kauppakeskus Veturissa. Kaikenikäisille. Ilmainen.

Herra Heinämäen Lato-orkesteri: lastenkonsertti

Pikku Kakkosesta tutut lasten kestosuosikit Herra Timotei, Herra Pujo, Voimamies Horsma ja Sir Punataika palaavat Kuulakseen yli kymmenen vuoden jälkeen. Luvassa on varmasti paras päivä ikinä, ja myös vanhemmilla on lupa viihtyä konsertissa! Kaikenikäisille. Liput 15 €.

Tilausnäytökset Kouvolan Teatterissa

Red Nose Company, Helsinki: Frankenstein

Musikaalinen komedia yhdistelee kekseliäästi tiedettä discomusiikkiin ja hirviötarinoihin. Jännitystä rakennetaan näyttelijöiden ja yleisön saumattomalla yhteispelillä, jotta kaikki uskaltavat sukeltaa tieteen saloihin. Vain tilausnäytöksiä yhteistyössä Kouvolan Teatterin ja Lennokki-kulttuurikasvatusohjelman kanssa.

Osallistavat työpajat lapsille

Puvustus- ja maskeerauspajat sekä festaripäähinepaja

Kuusankoskitalon yläaulassa järjestetään maksuttomia non stop -työpajoja lapsille ja lapsenmielisille. Puvustuspajassa voi sovitella teatterin hauskoja rooliasuja, maskeerauspajassa saada itselleen kasvomaalauksen ja lastenlavalla esiintyä vapaasti. Uutta on festaripäähinepaja, jossa askarrellaan omia päähineitä.

 

Taustatietoa Lasten Teatteritapahtuma Kuulaksesta

Kuulas on taiteellisesti tasokas lasten teatterifestivaali, joka on järjestetty Kouvolan Kuusankoskella jo vuodesta 1988 lähtien. Noin 5 000 kävijää vuosittain keräävä festivaali kutsuu paikkakunnalle Suomen parhaita teatterintekijöitä. Ohjelmistossa on lastenteatteriesityksiä, katuteatteria ja työpajoja koko perheelle. Tapahtuman järjestää Työväen Näyttämöiden Liitto (TNL) yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kouvolan Teatterin ja Kuusankosken Teatterin kanssa