Porilainen sinfonista doom/death metallia soittava Depressed Mode julkaisee hartaasti odotetun kolmannen studioalbuminsa Decade Of Silence 6.5.2022 Inverse Recordsin kautta. Bändin kaksi edellistä albumia julkaistiin Firedoom Musicin kautta (Ghosts of Devotion 2007) & (..for Death.. 2009).

Tänään julkaistiin Endless November -single, jossa vierailevana vokalistina mukana on Fleshgod Apocalypsesta tuttu Veronica Bordacchini.

Katso kappaleen video täällä: https://youtu.be/Q2K5S-DLBzo

Vokalisti Otto Salonen kommentoi:
"Endless November kertoo suunnattomasta menetyksestä ja surusta. Kappaleessa maalaillaan synkissä vesissä, surun meressä, kuoleman metsissä ja tuskan pelloilla.
Sydän voi särkyä pelkästä tuskaisesta muistosta, ja omasta olemassaolosta. Kappaleen synty oli ensimmäinen laatuaan lähes kymmeneen vuoteen. Se kulki projektinimellä Doom1 ihan masterointiin asti, ja oli mahtavaa kuulla se kokonaan valmiina, kuten myös toki koko albumi! Veronican antama panos kappaleelle oli omasta mielestä silkkaa timanttia, eikä siitä olisi tullut yhtä mahtipontista ilman häntä. Kesällä 2020 kun ilmoittelin somessa että ollaan tekemässä uutta musiikkia, Inverseltä oltiin heti yhteydessä julkaisun tiimoilta. Ensimmäinen sopimusehdotus saatiin 2021 alussa, mutta homma jäi vähän hautumaan kun saatiin muutama muukin ehdotus alkuvuodesta. Kesä meni vähän miten meni, ja neuvottelut ei edennyt kommunikaatio-ongelmien takia, kunnes taas yhteys palautui syyskuussa ja tehtiin sopimus. Tuntui hyvältä ja luonnolliselta tehdä diili juurikin Inversen kanssa, sillä samat jätkät hoitaa hommaa kun aiemmalla lafkalla, mutta isommalla meiningillä. Nyt kun vihdoin saatiin albumille julkaisupäivä, vaikkakin ensi keväänä vasta, tuntuu melko hyvältä!"

Kuuntele Endless November single:
Youtube: https://youtu.be/Q2K5S-DLBzo
Bandcamp: https://depressedmodedoom.bandcamp.com
Spotify: https://spoti.fi/3nP8YT2
Tidal: https://listen.tidal.com/album/204734637
Apple Music: https://apple.co/3nM96CI

 

Ennakkotilaa Decade of Silence CD: https://bit.ly/3DNQpE1