Sam Huberin tupla-albumin toinen osa DOWN täydentää loppuvuoden cooleimman kokonaisuuden – Vinyyli luvassa vuonna 2022

Sam Huberin koko vuoden odotettu tupla-albumi UP & DOWN on diginä ulkona koko komeudessaan. Jo aiemmin marraskuussa julkaistu, uuden soulin helmiin keskittyvä UP saa nyt seurakseen DOWN-kokonaisuuden, jossa puolestaan pääroolia näyttelee funk. Upean kokonaisuuden on tuottanut Sam Huberin työpariksi viime vuosina vakiintunut True Groove Records -levy-yhtiön voimamies Tomás Doncker. Tupla-albumi saadaan fanien nautittavaksi ensi keväänä myös tuplavinyylin muodossa.

Kuten Sir Isaac Newton aikoinaan totesi: "Mikä menee ylös, on sen tultava myös alas", ja tämä sama tematiikka näkyy myös tupla-albumissa. Toki samankaltaisia aiheita on sivuttu jo aiemminkin esimerkiksi Gravity Insanity -albumilla.

DOWN on Huberin näkemys tulevaisuuden funk-musiikista samaan tapaan kuin UP-albumi luotasi soulin uutta tulemista.

"Voi sanoa, että DOWN tutkii tulevaisuuden funkin tummempaa puolta. Se on vähän raskaampi niin musiikillisesti kuin lyriikkansakin puolesta verrattuna kevyempiin ja romanttisempiin UP-levyn biiseihin", Sam luonnehtii.

Mukana levyllä on legendaaristen sävelien takaa löytyvää osaamista, ovathan mukana niin True Groove All-Stars-yhtye kuin Bill Laswell, Michael "Kidd Funkadelic" Hampton sekä Amp Fiddlerkin. Lopputuloksena on funkin rajoja ravisteleva mutta silti juurensa tiedostava kokonaisuus, joka vie genren rohkeasti uusille urille. Tämä näkyy myös lyriikassa, jossa otetaan kantaa hyvinkin vakaviin asioihin.

"Mukana on synkempiä teemoja, kuten pandemia ja sen tuomat sivuefektit, ilmastonmuutos, alkoholismi, läheisriippuvuus sekä masennus. Mutta kun mukana on optimismia ja rakkautta, albumi ei vaikuta masentavalta. Miten synkeältä maailma vaikuttaakaan, aina toivolle on sijaa, mitä tahansa teetkään. Se positiivisuus tulee rakkaudesta, ystävistä ja musiikista", Huber lisää.

DOWN-albumilta löytyy myös upea Hit it & Quit It -cover, joa on hieno kunnianosoitus tänä vuonna 50 vuotta täyttävälle Funkadelicin Maggot Brain -levylle ja siltä löytyvälle alkuperäisversiolle.

"Ympyrä sulkeutuu mainiosti, kun kun meidän versiossamme kitarasooloa soittaa Mike 'Kid Funkadelic' Hampton, joka on myös soittanut muun muassa Funkadelicissa"; Sam Huber toteaa tyytyväisenä.

 

www.facebook.com/sam.huber.music
www.samhubermusic.com
www.truegroove.nyc