MONSP BOOTCAMP Mixtape Vol. 2 julkaistiin viime viikolla

Kuvaaja: Lumi Hartikainen

ENSIMMÄINEN SINGLE ULKONA

Monspin ja HMC Publishing-musiikkikustantamon naisille ja trans- sekä muunsukupuolisille henkilöille suunnattu studio bootcamp järjestettiin viime syksynä toista kertaa. Edellisvuoden tapaan studioleirillä valmistuneet kappaleet julkaistaan mixtape-kokonaisuutena 21.1. Mixtapen ensimmäinen single, Nuppu Oinas – Muuttuu, julkaistiin 14.1.

- Muutin elokuussa uuteen kämppään ja päässä alkoi pyöriä lause ”jos mä muutan ni mä voin vielä muuttuu”. Myöhemmin äänitin puhelimeen demon aiheesta, ja sen demon pohjalta ruvettiin tekemään tästä biisiä bootcampin sessiossa, Nuppu kuvailee biisin syntyä.

25-vuotias Nuppu Oinas on Lappeenrannasta kotoisin. Nupun elämä on viimeisen muutaman vuoden aikana pyörinyt vahvasti TikTokin ympärillä, ja hänellä onkin palvelussa yli 150 000 seuraajaa. Artisti nähdään myös pian alkavassa ”Olen julkkis päästäkää minut pois” -viidakkorealityssä. Nuppu on valmistunut muusikoksi sekä opiskellut musiikkipedagogiikkaa, featannut Uniikin kappaleella sekä aiemmin julkaissut kaksi omaa singleä.

- Monesti vaikeina hetkinä tuntuu että on jumissa, eikä mikään voi enää muuttua. Toivon, että kuulijalle välittyy biisistä se toiveikkuus siitä, että uusi alku voi mahdollistaa muutoksen. Kukaan ei oo ikuisesti kesken ja vaikeatkin elämäntilanteet muuttuu vielä. Tää on miulle henkilökohtaisesti tosi tärkeä biisi koska tässä on oma tarina taustalla, niin tuntuu erittäin hienolta julkaista tää nyt!, Nuppu kommentoi.

Kolmen päivän ilmainen studio bootcamp - intensiivistudiosessio järjestettiin 19.-21.10.2021 Helsingissä, ja mukaan valittiin kahdeksan osalistujaa. Mukaan valitut artistitulokkaat pääsivät näyttämään kykynsä ja kokeilemaan taitojaan musiikin tekemisessä ammattilaisten koutsaamina. Kukin osallistuja sai studiosession ammattituottajan ja -biisinkirjoittajan kanssa ja pääsi artistimentorien sparrattavaksi. Tällä kertaa mentoreina olivat Etta, Nelli Matula sekä Hassan Maikal. Bootcampin tavoite on auttaa yksin projektiensa kanssa kamppailevia tekijöitä eteenpäin sekä vahvistaa itseluottamusta oman musiikin tekemiseen.

Katso Monsp Bootcamp Mixtape Vol.2 -kokonaisuuden biisilista alta:

1. SAFIRA: Tuhat kipinää
2. Minttu 3. Nuppu Oinas: Muuttuu
4. Sara Bee: Päiväkoti
5. M.C. La: Valoviiva
6. Eske: Allnaitteri
7. Jotti Singh: WHY
8. Pupu: Jätän tän

Kuuntele Nuppu Oinas – Muuttuu tästä!

Monsp:
Instagram
Facebook

Nuppu Oinas:
Instagram
TikTok: @nuppipaa