Peittelemättömän herkkä laulaja-lauluntekijä la haka julkaisi uuden singlen ”Epärakkauslaulu”

”epärakkauslaulu on se, mitä tulee katkeruuden jälkeen. antautumista ja arvon antamista sille, että päättyneetkin tarinat pitää yhä kauneutta sisällään”

Kuuntele ”Epärakkauslaulu” tästä

 

la haka on peittelemättömän herkkä laulaja ja lauluntekijä, joka julkaisi tänään neljännen singlensä ”Epärakkauslaulu”. la haka -taiteilijanimen takaa löytyy Emmi Hakala, joka on jo useamman vuoden ajan kirjoittanut kappaleita muille artisteille.

la hakan aiemmilla singleillä ”Rakkaushommaa”, ”Sisko” ja ”Ikävä” ollaan kuultu artistia, jolla on poikkeuksellinen kyky sanoittaa ihmissuhdetarinoita uusista näkökulmista. ”Epärakkauslaulu” kuvaa päättyneen ihmissuhteen herättämiä tunteita:

oon kirjoittanut monta kaunan myrkyttämää laulua ja ymmärtänyt, miten vaikeaa on katkeruuden sijaan myöntää rakastavansa yhä myös niitä, jotka sua on satuttaneet. me halutaan usein muistaa pahalla vaikeita ja päättyneitä ihmissuhteita. uskon kuitenkin, että ne ihmiset jotka päästetään lähellemme, tulee myös pysymään meitä lähellä, sillä mikään ei sido ihmisiä vahvemmin yhteen kuin jaettu aika ja jaetut kokemukset.

epärakkauslaulu onkin se, mitä tulee katkeruuden jälkeen. antautumista ja arvon antamista sille, että päättyneetkin tarinat pitää yhä kauneutta sisällään.”

la haka työstää parhaillaan alkuvuodesta 2023 julkaistavaa debyyttialbumiaan, jolla artisti on singlejen tapaan klassisen ja tunteikkaan melodisen popin äärellä. Laulujen ytimessä ovat artistin elämäntarinasta ja kokemuksista pursuavat tarkkanäköiset lyriikat ja iholle tuleva tulkinta:

“mun artistiuden ydin piilee siinä aseistariisuvassa rehellisyydessä, jota laulunkirjoituksessa toteutan. oon käyttänyt elämässäni hirveesti aikaa siihen, että yritän esittää kovempaa ja varmempaa kuin oikeesti oon. sen vastakohtana la hakan vahvuus onkin peittelemätöntä herkkyyttä.

jos saisin artistina maagisen taikavoiman, käyttäisin sitä poistaakseni häpeää ja stigmaa tunteiden, tuntemisen ja niistä puhumisen ympäriltä. mutta ellei sellaista taikavoimaa tipahda jostain taivaalta, toivon kuitenkin, että mun musiikki ois sellainen paikka ja tila, jossa kuulija saa rauhoittua ajatustensa äärelle.

oon sellainen klassinen tekstejä rustaava runotyttö, josta aikuisena on kuoriutunut jonkinlainen koko kansan isosisko, joka on valmis avaamaan oman sydämensä - mutta myös vartioimaan sitä tarkasti. biiseissäni puhun kaunistelematta ulkopuolisuudesta, yksinäisyydestä ja äärimmäisestä läheisyydestä, pieleenmenneistä rakkauksista ja myös kaipuusta seisten kuitenkin ylpeästi omilla jaloillani."

 

Instagram: @la_haka
TikTok: @la_haka