Suomirock-tulokas Varjolan Vapaa pudotus on raskas ja käsittelee retkahtamista

Radiosoittoon ensisingleillään päätyneen bändin esikoisalbumi luvassa loppuvuodesta

Aiemmin tiensä myös radioaalloille löytäneen raskaan modernin suomirock-tulokkaan Varjolan uusi Vapaa pudotus -single povailee myöhemmin tänä vuonna ilmestyvää debyyttialbumia.

Käynnistimme tulevan albumin äänitykset maaliskuussa Sound Supreme Studiosilla Hämeenlinnassa ja Shed Studiosilla Keravalla. Ensimmäisissä sessioissa äänitettiin kolme uutta kappaletta, tämä Vapaa pudotus oli niiden joukossa”, bändi kertoo.

Biisin tekstissä käydään läpi ihmisen taipumusta retkahtaa henkilökohtaisista lupauksista huolimatta takaisin negatiiviselle polulle elämässä.

“On varmasti monelle hyvin tuttu tilanne, kun lupaa itselleen esimerkiksi lopettavansa jonkin huonon tavan, mutta viikon päästä löytää itsensä samasta lähtökuopasta ja alkaa pohdinta siitä, kuinka kauan tämä 'Vapaa pudotus' voi vielä kestää kunnes lento katkeaa”, laulaja Wesa Hauturi kertoo.

Varjola tiedostaa juurensa, mutta raskaan suomirockin uudistuminen on myös tärkeää. Vuonna 2021 yhtye ylsi satojen bändien joukosta finaaliin Radio Rockin järjestämässä STARBA-kilpailussa kappaleellaan Kova maa. Varjolan kappaleet Kova Maa ja Kyynelvirrat ovat saaneet radiosoittoa muun muassa Radio Suomirock- ja Radio Rock -kanavilla.

“Haluamme aina hakea jotain uutta kulmaa ja lähestymistapaa uuden materiaalin kanssa. Päätimme esimerkiksi äänittäjä tuottaja Juhis Kauppisen kanssa, että kitaroiden äänittämisessä palataan perinteiseen tyyliin, eli jätetään mallintavat ampit pois ja vedetään saundit oikeista kaapeista ja nupeista.”

 

Varjola on:
Arttu Kurkinen – Kitarat
Wesa Hauturi - Laulu
Jesse Pölönen - Rummut
Niko Sihvonen – Basso

Varjolan aiemmat julkaisut:
Varjola (albumi, 2019)
Kääntöpuoli (EP, 2019)
Tuuliajolla (single, 2020)
Kova Maa (single 2020)
Tekohengitystä (single 2021)
Kyynelvirrat (single 2021)
Jääkö Meistä Jälkeäkään (EP 2021)
Fobia (Single, 2021)

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY