Mäntsälässä järjestetään toukokuun 20. päivä ensimmäistä kertaa uusi Art and Music Festivaali. Tapahtumapaikkana on Hirvihaaran kartanon miljöö ja ainutlaatuinen historiallinen ympäristö. Festivaali tarjoaa laajan skaalan useita taiteilijoita ja artisteja. Luvassa on ohjelmaa kahdella eri estradilta. Päivällä lavalla on mielenkiintoisia kirja-aiheisia paneelikeskusteluja, taiteilijoita lasi- ja maalaustaiteen parista. Iltaa kohden yleisö voi viihtyä hyvän musiikin parissa.

Tapahtuman järjestäjä, Hirvihaaran kartanon omistaja Arto Hakala valottaa festivaalin taustoja:

- Hirvihaarassa on ollut aiemminkin monelaisia tapahtumia. Tämä isompi Art and Music Festivaali sopii täydellisesti idylliseen ympäristöön. Tapahtuman työryhmässä on mukana itseni lisäksi Juha-Pekka Salmi ja Tapani Oinonen. Me kolme tutustuimme aikoinaan juniorifutiskentän laidalla, siitä lähti ystävyys. Huomasimme tykkäävämme mm. samalaisesta musiikista. Ideoinnin tuloksena syntyi tämä festivaali, jonka järjestelykomiteassa on vahvasti mukana festareillakin esiintyvän Rock Theatren muusikot Charles Plogman ja Bo-Anders Sandström, kertoo Arto. - Tarkoituksena on, että festivaalista tulee jokavuotinen, näin ensimmäisenä vuonna se järjestetään yksipäiväisenä.

Musiikkivieraina nähdään Rock Theatre plays Genesis, Sami Saari & Jazzpojat sekä Kanerva.

Työtoimikunnan jäsen ja Rock Theatren kitaristi Charles Plogman valottaa lisää, miten idea festivaalista syntyi:

- Herrat kutsuivat meidät keikalle Kartanoon muutama vuosi sitten. Kaikki heistä enemmän tai vähemmän Genesis-faneja. Siitä kaikki alkoi. Alettiin pitää yhteyttä ja he kävi meidän keikoilla uudestaan. Jossain vaiheessa alettiin puhumaan festarista. Meillä oli paikka, meillä oli orkesteri, tarpeeksi osaamista. Tässä nyt ollaan: Tämä on jotakin uutta, että näin laajasti yhdistetään erilaisia taidemuotoja ja tällä tavalla. Kaikki on mietitty. Upea miljöö, hyvää ruokaa, hyvää musiikkia, mielenkiintoisia keskusteluja, varmasti yllätyksiäkin.

Festivaalivieraille tarjoillaan erilaisia taide-elämyksiä. Mukaan on lupautunut mm. taidemaalari Bruno Maximus ja lasitaiteilija Teemu Kylvö. Authors Disteilleryn kirjailijoista Tuomas Kyrön, Christian Rönnbackan ja Soili Pohjalaisen voi tavata iltapäivän paneelikeskustelussa. Muusta tekijäohjelmasta vastaa pääosin uuden ajan äänikirjakustantamo Audiomaa, joka tuo lavalle mm. bestsellerkirjailijat Henriikka Rönkkösen ja Sisko Savonlahden.

- Hyvät sisällöt ovat aina yhdistelmä monipuolisia asioita, Tuomas Kyrö kertoo. - Tämä pätee niin romaaneihin, alkoholiresepteihin kuin festivaaleihin. Odotan tapahtumaa innolla.

Festivaalin yhtenä erikoisuutena on paikallisen Authors Distillery tislaamon gin-maistelu. Juhlahumuun mahtuu myös Vinetum-viinimaisteluja sekä tietenkin hyvää ruokaa ja juomaa, mm. kartanon oma buffetpöytä.

                                               

OHJELMA / ARTISTIESITTELYJÄ:

Kanerva. Laulaja-lauluntekijä Kanerva on omaääninen nimi kotimaisella musiikkikentällä. Kanerva kirjoittaa lauluja yllättävistä kuvakulmista. Albumit "Paritanssi" ja "Kuinka aika pysäytetään" saivat kriitikoiden ylistyksen ja ovat teemallisia kokonaisuuksia. Kolmas albumi ”Perijät” julkaistiin alkuvuodesta 2022. Yhtyeessä vaikuttavat muusikot Thomas Rönnholm ja Hannu Pikkarainen ovat tuttuja esim. Saimaan, Samuli Putron, Laura Närhen ja Loirin taustajoukoista.

Sami Saari & Jazzpojat. Saari on julkaissut kahdeksan sooloalbumia. Hänet tunnetaan hiteistään Ainutkertainen, Sen luonteinen mies, Mä teen oikein, Onnen kyyneleet ja Iisimmin. Monet muistavat hänet myös Veeti & The Velvets ja Dallapé -kokoonpanoista. Sami Saari keikkailee nykyään oman kokoonpanonsa kanssa.

Rock Theatre plays Genesis. Genesis jätti jälkensä rockin historiaan. Rock Theatren Rock Theatre plays Genesis -esityksessä on asusteita, naamareita ja ilmiömäinen valoshow. Ohjelma on täynnä tyylikästä progressiivista musiikkia ja herkullisia sooloja. Rock Theatre on uskollinen Genesiksen aidolle ja alkuperäiselle äänimaailmalle.

Kirjailijoista Tuomas Kyrön, Christian Rönnbackan ja Soili Pohjalaisen paneelikeskustelu Viinamäen asioista. Authors Distilleryn bestsellerkirjailijat Henriikka Rönkkönen ja Sisko Savonlahti kokoontuvat kartanolle ja kertovat mielenkiintoisia tarinoita heidän kirjojen synnystä.

Taidemaalari Bruno Maximus
. Bruno on positiivinen väriläiskä suomalaisessa taiteessa.

Lasitaiteilija Teemu Kylvö
. Teemu työskentelee Nuutajärvellä, jossa hän valmistaa lasiesineitä sekä suupuhallus- että muottiin puhallustekniikoilla.

Authors´ Distillery
. Paikallinen tislaamo valmistaa maailman parasta Readers -giniä. Siellä valmistetaan myös kartanon omaa giniä, johon suklaamintut on kerätty Hotelli Hirvihaaran Kartanon omasta keittiöpuutarhasta.

Viinimaistelu. VInetum-viiniasiantuntija kertoo vuoden mielenkiintoisista uutuuksista.

Koko ohjelmakattaus tarkentuu ja jukaistaan myöhemmin osoitteessa https://hirvihaarankartano.fi/hirvihaara-art-festival

HIRVIHAARAN KARTANO

Hirvihaaran Kartanossa yhdistyvät erinomainen palvelu, vieraanvaraisuus ja ruoka sekä yli satavuotisen vanhan kartanon tyylikkyys nykyajan mukavuuksilla. Kartanon keittiöpuutarhan buffet
. Kartanon keittiössä hyödynnetään itse kasvatettuja ja puhtaita kotimaisia raaka-aineita, unohtamatta paikallisten tuottajien erikoisuuksia. Näistä muokkautuu nykypäivän trendien ja perinteisen kartanoromantiikan herkullisia yhdistelmiä.

www.hirvihaarankartano.fi

Art and Music Festival, Mäntsälä

Pe 20.5.2022, klo 16-23

Liput alkaen 40 €

Ennakko https://hirvihaarankartano.fi/hirvihaara-art-festival sekä NetTicket