Suomiräpin elävä legenda Juno julkaisi uuden singlen ”Kaadun saappaat jalassa feat. Jonna Tervomaa”

”Mä oon menettänyt monta läheistä päihteille ja mäkin oisin voinut helposti olla yksi niistä”

Kuuntele ”Kaadun saappaat jalassa feat. Jonna Tervomaa” tästä

Suomen arvostetuimpiin räppäreihin kuuluva Juno julkaisi tänään singlen ”Kaadun saappaat jalassa”, jolla vierailee Jonna Tervomaa. Kappale on ensimmäinen single ensi vuonna julkaistavalta Junon seitsemänneltä albumilta. Tulevalla albumilla Juno käsittelee isoja teemoja ja ottaa kantaa itselleen tärkeisiin asioihin.

Kaadun saappaat jalassa” -kappaleella fokuksessa on päihteet:

Tää biisi sai alkunsa siitä mitä oon kokenut ja nähnyt mun lähipiirissä. Mä oon menettänyt monta läheistä päihteille ja mäkin oisin voinut helposti olla yksi niistä. Vaikka jengillä on musta sellainen mielikuva, et mä vaan douppaan jossain lähiössä, oon oikeesti koko mun elämän tehnyt ratkaisuja millä pääsen pakoon päihteitä. Mulle on raskasta edelleen kantaa lähiöräppärin viittaa, vaikka oikeesti asun maalla suurperheen kanssa ja teen pihahommia.

Vaikka oon kokenut ja kokeillut kaikenlaista, mä en tue huumeita, mä en tue väkivaltaa enkä mä tue pahaa oloa. Mä en halua lähteä täältä liian aikaisin vaan toteuttaa ne unelmat mistä oon junnuna haaveillut. Mulle ne on perhe, musaura ja hyvä elämä.

Mua huolestuttaa erityisesti nuorten päihteiden käyttö, ne ei ymmärrä miten pahasti ne voi ajaa elämän raiteiltaan. Päihteisiin liittyy paljon lieveilmiöitä, mielenterveysongelmia ja väkivaltaa. Mä oon nähnyt tän kaiken niin läheltä ja näyttänyt joskus esimerkkiäkin, et koen nyt olevani velkaa ja haluan puhua varsinkin nuorille siitä, miten pahasti päihteet voi sekoittaa elämän. Toivon, että tää biisi herättelee ja voimaannuttaa ihmisiä ajattelemaan omaa tulevaisuuttaan.”

Juno on 35-vuotias räppäri, joka aloitti soolouransa 2000-luvun alussa. Juno on julkaissut kuusi sooloalbumia ja lukuisia omakustanteita. Juno tunnetaan myös yhtyeistä Elokuu, SMC Lähiörotat, Hotelli Vantaa ja Hulabaloo. Yhteensä Juno on räpännyt yli 200 julkaistulla kappaleella.

Juno teki vuoden 2019 albumilla ”Katumuksen sakramentti” huikean nousun lopettamisen partaalta takaisin huipulle. Platinarajan ylittänyt albumi sisälsi mm. singlet ”Katumuksen sakramentti feat. LEO”, ”Tyhjää feat. Jenna Alexa”, ”Hätäraketteja feat. Rosi”, ”Onnellinen”, ”Vaikutuksen alainen” ja ”Älä muuta mitään feat. la haka”, jotka kaikki nousivat Suomen Spotify-listan top20:een. Juno päätyi albumin myötä myös Emma-ehdokkaaksi.

 

Instagram: @junogbr
TikTok: @junovirallinen
Facebook: Juno