Suomen suosituimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Seinäjoen Tangomarkkinat palasi uudistuneena kaksi kesää kestäneeltä koronatauolta ja laulukilpailun suorissa TV-lähetyksissä maahan saatiin uudet tangokuninkaalliset. Tuomaristo oli valinnoissaan yksimielinen ja tangokuninkaallisten kruunuja saa nyt seuraavan vuoden kantaa Tangokuningatar 2022 Heta Halonen ja Tangokuningas 2022 Keijo Hietikko.

Heta Halonen osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa, Keijo Hietikko on osallistunut kisaan myös aiemmin, mutta uutta ja ihmeellistä tulee molemmille voiton myötä paljon. Ensimmäinen viikko kruunajaisten jälkeen on alkanut vauhdikkaasti mm. haastatteluilla, kuvauksilla ja palavereilla. Tänään tangokuninkaalliset treenaavat yhdessä orkesterinsa kanssa ohjelmistot kuntoon. Kuninkaallisia lähtee säestämään ammattitaitoinen Rosette.

”Esiintyminen ja musiikin tulkinta ovat intohimojani. Vuorovaikutus erilaisten teosten, yleisön ja muusikoiden kanssa antaa minulle hirveän paljon. Elämyksien ja tunteiden välittäminen on minulle mieluista ja tärkeää. Musiikki on yksi luonnollisimmista keinoista toteuttaa sitä”, Heta kuvailee.

– ”Minulla on nuoruuden intoa ja paloa viedä omaa uraa eteenpäin, välittää eri tunnetiloja musiikin kautta sekä kehittää lavatanssikulttuuria. Näkemystä on tullut eri suunnista esim. keikoilla bändin kanssa, trubaduurina sekä karaokevetäjän roolissa. Minulla on halu ja kiinnostus kehittyä sekä oppia uutta. Koen olevani monipuolinen esiintyjä, joten pyrin vaikuttamaan myös nuoremman sukupolven viihtyvyyteen. Tyylilaji taipuu tangosta räppiin ja takaisin”, Keijo kertoo.

Uudet kruunupäät aloittivat lavakeikat perjantaina 15.7. Hangan lavalla, Hankasalmella.

Tangokuninkaallisten heinäkuu 2022
15.7. Hangan Lava, Hankasalmi
16.7. Maaningan Kasino, Maaninka
19.7. Kyläkaupan kesätanssit, Töysä – Alavus
20.7. Ruokolahden Lava, Paavola Siikajoki
21.7. Jenkkapirtti, Asikkala
22.7. Kisaranta, Kangasala
23.7. Halkosaari, Lappajärvi
24.7. Niemenharju, Pihtipudas
27.7. Kalliojärven Viihdekeskus, Isokyrö
29.7. Hki-Pavi, Vantaa
30.7. Hämyslava, Nokia
31.7. Välijoen Lava, Savitaipale

Kuninkaallisten uudet keräilykortit ovat ensijaossa mukana jo viikonvaihteessa.

– Sydämellisesti tervetuloa kuninkaallisille keikoille!

Tangokuninkaallisten esiintymiset hoitaa Gramofoni.