VESALA julkaisee huomenna odotetun kolmannen sooloalbuminsa Näkemiin, melankolia

Emma Gaalassa Testamentti-kappaleellaan hurmannut, Suomen arvostetuimpiin artisteihin kuuluva Vesala julkaisee huomenna uuden albumin Näkemiin, melankolia.

Levyllä on yhteensä 11 kappaletta, jotka Vesala on säveltänyt pääasiassa yhdessä albumin vastaavan tuottajan Jurekin kanssa. Vesala on sanoittanut kaikki albuminsa kappaleet itse, lukuunottamatta Pahanilmanlinnut-kappaletta, jonka hän on tehnyt yhdessä Teemu Brunilan kanssa.

Näkemiin, melankolia -kokonaisuus on syntynyt kahden vuoden aikana:

”Kolmas sooloalbumini Näkemiin, melankolia kulkee matkaa itsensä kadottamisesta elämälle avautumiseen, ja siitä aina onnelliseen riehakkuuteen saakka. Ihan ensimmäisistä biiseistä saakka levyn maailmaa hallitsi myös joku matkakuume, eskapismi - ensimmäiset sessiot Jurekin kanssa tehtiin 2020 loppuvuodesta. Kaipasimme ja kuvittelimme kaikkia niitä paikkoja, joissa emme saaneet olla. Se kuuluu musiikissa kyllä, saundien ja sävellysten maisemissa.

Albumilla on yksi vierailija kappaleella Miks pitää itkeä. Löysin Aalin TikTokista, jossa etsin spontaanisti duettokumppania kyseistä biisiä tehdessä. Duettovideo sai valtavan määrän ihmisiä laulamaan kappaletta ja videota on katsottu nyt satoja tuhansia kertoja. Yksi pilkisti joukosta heti. Aali debytoi siis artistina tällä kappaleella.”

Vesalan musiikki on erityinen yhdistelmä taiteellista tinkimättömyyttä sekä koko kansan tavoittavia pophittejä radio- ja suoratoistopalveluiden soitetuimpien kappaleiden listoilta. Viime vuosi oli Vesalalle upea: UMK:n väliaikashow nousi viraaliksi ilmiöksi ja Pahanilmanlinnut oli koko vuoden radiolistan soitetuimpien joukossa. Vesala teki myös kaksi omaa klubirundia, kiersi kaikki Suomen isoimmat festivaalit ja esiintyi syksyllä pop-spektaakkeliksi kehutulla Mestarit-kiertueella. Vuosi huipentui kolmeen loppuunmyytyyn Tavastiaan.

Vesala jää albumin julkaisun jälkeen pitkälle tauolle sooloartistiuraltaan, mutta tekee ensi kesänä vielä muutaman festivaalikeikan.

Näkemiin, melankolia -biisilista
1. Näkemiin, melankolia
1. Hyeena
2. Kysy mua ulos
3. Testamentti
4. Miks pitää itkeä feat. Aali
5. Ikävä
6. Pahanilmanlinnut
7. Lempi-ihminen
8. Uu mama
9. Me ei kuuluta yhteen
10. Painajaisii
11. Mun nimi on ei kukaan

 

VESALA:
Instagram
Facebook
Spotify
TikTok
warnermusic.fi/vesala